E-Sport

Érdekel az e-sport világa? Kövesd velünk a League Of Legends, Valorant, CS:GO, Simracing, vagy éppen a FIFA versenyek legizgalmasabb pillanatait. Igazi érdekességek várnak rád!

CS:GO

A CS:GO legjobbjai /1. rész/

Lassan elérkezünk a 2022-es esztendő utolsó napjához, így az e-sport berkein belül is érdemes visszapillantanunk a hátunk mögött hagyott szezonra.

Kezdjük az egyik legnépszerűbb csapatalapú taktikai akciójátékkal, ismerkedjünk meg a CS:GO, teljes nevén Counter-Strike: Global Offensive idei öt legjobb csapatával.

Kétrészes minisorozatunk első felvonásában az ötödik helyezettől a harmadikig mutatjuk be a gárdákat:

5. helyezett:
OUTSIDERS

Viszonylag gyengébb szezonkezdést követően fontos változtatásokat eszközölt az orosz csapat, melynek keretében elengedték a legjobb játékosukat, és behoztak két új, addig még tapasztalatlan versenyzőt, akiknek mindazidáig nem volt lehetőségük bízonyítani a tudásukat a CS:GO e-sport legmagasabb szintjén.

Ez a fölöttébb kockázatosnak tűnő lépés azonban tökéletesen bevált, amelyet kiválóan illusztrál, hogy ezek után megnyerték az 1,25 millió dolláros IEM Rio Majort, amely az év egyik legnagyobb versenye volt.

CS:GO Outsiders

Azonban a történelmi tornagyőzelem után – talán nem meglepő módon – egy kisebb visszaesés következett be a teljesítményükben, és egy kudarccal zárult verseny következett, méghozzá a BLAST Premier World Final, ahol már a csoportkörben kiestek, ráadásul egyetlen árva győzelem nélkül.

Bár nem volt sikerekben gazdag ez az év az orosz csapat számára, a major-győzelmük miatt mindenképpen megérdemlik, hogy ezen az ötös listán szerepeljenek.

4. helyezett:
G2 ESPORTS

A híresen, vagy hírhedten kiegyensúlyozatlan csapat jól kezdte az évet, ugyanis a második helyen végeztek az IEM Katowice tornán, ahol domináns játékkal egészen a döntőig meneteltek, bár ott sima, 3-0-ás vereséget szenvedtek a Faze Clan ellen.

G2 esports

Ezt követően két korai búcsú következett, márpedig ezt nem hagyhatták annyiban, ezért augusztusban úgy döntöttek, hogy két játékost is lecserélnek. Eleinte úgy festett, hogy ez a lépés balul sül el számukra, ugyanis sorozatban kapták a nem várt pofonokat. Aztán a sok csalódást jelentő szereplés után rámosolygott a szerencse az európai együttesre, és az év utolsó tornáján megnyerték a BLAST Premier World Final-t.

3. helyezett:
HEROIC

A dán csapat erős szezonkezdet után gondolt egy merészet, és az egyik játékosát egy fiatal tehetségre cserélte, amely változtatásnak köszönhetően alaposan átalakult a csapat dinamikája. Ennek eredményeképpen az IEM Rio Major második helyén végeztek, és még ugyanabban a hónapban megnyerték a csapat első S-tier LAN tornájat, a BLAST Premier Fall Finals-t. Márpedig ez a bravúr elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a mi képzeletbeli dobogónkra repítse őket.

Heroic

(csütörtökön folytatjuk)
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)