E-Sport

Érdekel az e-sport világa? Kövesd velünk a League Of Legends, Valorant, CS:GO, Simracing, vagy éppen a FIFA versenyek legizgalmasabb pillanatait. Igazi érdekességek várnak rád!

A CS:GO legjobbjai /2. rész/

Kétrészes minisorozatunk tegnapi fejezetében elkezdtük bemutatni az egyik legnépszerűbb e-sport játék, a CS:GO idei évének legjobban teljesítő csapatait.

Akkor eljutottunk a képzeletbeli dobogó legalsó fokáig, vagyis a bronzérmeshez, ma pedig az is kiderül, hogy melyik két alakulat volt a 2022-es esztendő legjobbja.

2. helyezett:
NATUS VINCERE

Ahogy oly sok másik sportklubnak, szervezetnek vagy versenyzőnek, a Natus Vincere nevű – ukrán és orosz játékosokkal kevert – csapatnak is hatalmas tragédiával ért fel az év első felében kitört ukrán-orosz háború, amelynek híre éppen akkor járta körbe villámcsapásként a világot, amikor az IEM Katowice torna rájátszása zajlott.

Ezek után csöppet sem volt meglepetés, hogy az abból a régióból származó játékosokkal felálló gárda a következő mérkőzésen maga alatt teljesített, és tulajdonképpen komolyabb ellenállás nélkül vereséget szenvedett a G2 Esports együttesével szemben (0-2).

NAVI

Az idény következő részében viszont magukra találtak, és az egyik legjobb versenyüket játszották az antwerpeni Majoron, ahol egészen a döntőig meneteltek, hogy végül a második helyet sikerüljön megszerezniük.

Ekkor azonban egy összetűzés miatt kénytelenek voltak lecserélni az IGL-jüket (In-game leader), ám a kenyértörést követő váltás nem tűnt rossz lépésnek, ugyanis rögtön az első bajnokságukat megnyerték az új felállással. Ennek ellenére a későbbiek folyamán már nem sikerült elérni a régi potenciáljukat.

2022 legjobb csapata:
FAZE CLAN

Bár az esztendő vége közel sem alakult úgy, ahogyan azt az európai csapat szerette volna, mégsem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy az első félévben egészen elképesztő formát mutattak, és ekkor a teljes mezőny csak a hátukat nézhette.

Februárban az IEM Katowicét nyerték meg, majd Németországban is ők  állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára. Ezzel azonban még korántsem volt vége a diadalmenetnek, hiszen az antwerpeni Major trófeát is ők vihették haza, vagyis zsinórban három S-tier tornát nyertek sorozatban.

Faze Clan

Később két gyengébben sikerült viadal után egy ezüstöt, majd egy újabb aranyat rakhattak zsebre Kölnben. Az utolsó hónapokra visszaesett a teljesítményük és nem tudtak több sikert elérni, de így is egy rendkívül eredményes esztendőt tudnak maguk mögött, amely ebben a kiegyensúlyozott mezőnyben hatalmas bravúrnak számít.

Fotó: hltv.org