E-Sport

Érdekel az e-sport világa? Kövesd velünk a League Of Legends, Valorant, CS:GO, Simracing, vagy éppen a FIFA versenyek legizgalmasabb pillanatait. Igazi érdekességek várnak rád!

League of Legends

Csoda a Chase Ceterben

Óriási meglepetésre a DRX nyerte meg a 2022-es League of Legends világbajnokságot!

A League of Legends (LoL) e-sport szerelmesei nem is álmodhattak volna izgalmasabb döntőről, ugyanis a tavalyi finálé után újra egy végletekig kiélezett, szoros ötjátszmás mérkőzést élhettek át.

A San Franciscói Chase Centerben egy kisebb csúszás miatt az eredeti magyar idő szerinti 1 órás kezdés helyett harminc perccel később kezdődött el a finálé. A szokásokhoz híven a nyitó ceremóniát ezúttal is Lil Nas X vezényelte le, hogy aztán kezdetét vegye a mindent eldöntő ütközet. Telt ház, több mint húszezer ember várta a League of Legends idényének legfontosabb mérkőzését, amelynek párosítására aligha tippelt volna bárki is a torna kezdetén. Márpedig ez a két csapat neve állt az eredményjelzőkön:

DRX-T1

A mérkőzés elején a papírformának megfelelően a T1 ragadta magához a kezdeményezést, és viszonylag hamar meg is szerezték a vezetést.. A DRX azonban nem illetődött meg, gyorsan összekapta magát, és egy 47 perces második játszmát követően kiegyenlített.

A következő játékban is fej-fej mellett haladt a két csapat, egészen a 25. percig, amikor Mun „Oner” Hyeon-jun belopta a DRX által elkezdett baron nashort, és a T1 a hősies cselekedet jóvoltából meg tudta nyerni a térképet, így már csak egy győzelem választotta el őket attól, hogy bezsebeljék történetük negyedik világbajnoki trófeáját.

Ehhez viszont a DRX-nek is volt néhány keresetlen szava, ugyanis egy 29 perces diadallal vissza tudtak vágni honfitársaiknak. A 2-2-es eredmény azt jelentette, hogy egy utolsó, ki-ki meccs dönti el, hogy ki emelheti fel az Idézők Kupáját, amelyért mindkét csapat egy egész éven keresztül dolgozott.

A sorsdöntő játszma korai csatározásaiból a DRX jött ki jobban, azonban nem tudtak nagyobb előnyt kialakítani ezekből, sőt később több elvesztett összecsapásnak köszönhetően még hátrányba is kerültek. Az előnyös szituációban lévő T1 azonban a meccs 41. percében az elder sárkány csatát feladva megpróbálta elpusztítani az ellenfél nexusát, ezáltal megnyerni a játékot. Azonban ez a próbálkozás hamvába holt, ugyanis az öt játékosukból négyen meghaltak. Újraéledésükre pedig csupán akkor került sor, amikor a DRX már megnyerte a mérkőzést, és ezzel kezükbe vehették a hőn áhított trófeát.

A győztes csapatból ez a bravúr eddig mindössze Cho „BeryL” Geon-hee-nek sikerült (akinek ez volt a második győzelme), a többiek pályafutásuk első világbajnoki címét ünnepelhették.

A döntő MVP-je Hwang „Kingen” Seong-Hoon lett.
A döntő MVP-je Hwang „Kingen” Seong-Hoon lett.

Ahogy az várható volt, a LoL vébét szerte a világon óriási érdeklődés kísérte, és a rajongóknak nem is kellett csalatkozniuk, ugyanis minden idők egyik legdrámaibb és egyben legnagyobb meglepetésének lehettek szemtanúi.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)