E-Sport

Érdekel az e-sport világa? Kövesd velünk a League Of Legends, Valorant, CS:GO, Simracing, vagy éppen a FIFA versenyek legizgalmasabb pillanatait. Igazi érdekességek várnak rád!

League of Legends Világbajnokság

Már javában folyik az e-sport, vagyis az elektronikus sport legnépszerűbb válfajának, a League of Legends (rövidebb nevén LoL) nevű játéknak a világbajnoksága. Ez a valós idejű, többjátékos stratégiai játék egy csatamezőn zajlik, és immár tizenhárom esztendeje tartja lázban az e-sport rajongóit.

A profi szinten űzött versenyszerű online játékok az évek alatt döbbenetes fejlődésen mentek keresztül, es ma már többezres arénákban, kiemelt pénzdíjakért játszanak a legjobbak. Ráadásul szerte a világon hatalmas az érdeklődés iránta, de kiváltképp Európában és Ázsiában a legnépszerűbb.

De térjünk vissza a 2022-es világbajnokságra!

Már az egyenes kieséses szakaszban járunk amelynek Best of five meccsformátuma van (három nyert). A nagyszabású verseny huszonnégy induló csapatából már csak négy maradt talpon a trófeáért folyó küzdelemben.

league of legends 2022
Fotó: Christophe Simon / Afp / Getty Images

Nézzük az elődöntőket:

JDG vs T1

Az első elődöntőt magyar idő szerint szombaton este 23 órakor az amerikai Atlanta városában játsza le a JDG, a kínai liga első helyezettje, amely bombaformában van, ugyanis kilenc győzelem mellett csak egy vereségük van az egész verseny folyamán.

Azonban mégis fel kell kötniük a gatyájukat, ugyanis az ellenfelük a legendás koreai háromszoros VB-győztes T1, amely minden idők legjobb játékosával áll fel, ráadásul körülötte tehetséges fiatal sztárokkal indul csatába. A csapat neve mellett szintén csak egy vereség szerepel a tornán. Nem csoda tehát, hogy a bukmékerek egy szoros összecsapást várnak a két gigász alakulattól.

DRX vs Gen.G

A második elődöntőben két koreai alakulat küzd majd meg egymással vasárnap 23 órakor Atlantában. Bár a DRX-től sokan nem vártak el semmit ezen a versenyen, de mégis hatalmas meglepetésre egyenesen az elődöntőig jutott kiejtve a tavalyi VB győztes EDG-t 3:2-re.

Ellenfelük azonban a verseny eleje óta a legesélyesebbek közé sorolt Gen.G , amely egy szintén körömrágós összecsapáson diadalmaskodott a Damwon csapata ellen. A másik ág összecsapásával ellentétben itt egy sokkal egyoldalúbb mérkőzést várnak a szakértők, méghozzá Gen.G diadallal, azonban óva inteném őket az elbizakodottságtól, ugyanis a mostani ellenfelüket sosem szabad lebecsülni.

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban az első elődöntőben a JDG győzelmét javasolnám (1,97-es odds).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)