E-Sport

Érdekel az e-sport világa? Kövesd velünk a League Of Legends, Valorant, CS:GO, Simracing, vagy éppen a FIFA versenyek legizgalmasabb pillanatait. Igazi érdekességek várnak rád!

LoL 2022

Továbbra is dominálnak a dél-koreai csapatok

A hétvégén rendezték meg az e-sport legnépszerűbb válfaja, a League of Legends (LoL) játék világbajnoki elődöntőit. Nézzük át alaposabban, hogy mi is történt az atlantai State Farm Arenában.

Az első elődöntőt szombat este játszották, ahol a dél-koreai T1 csapata találkozott a kínai JDG alakulatával.

A már várva-várt mérkőzés első játszmája nem okozott csalódást, ugyanis a két rivális már nagyon korán egymás torkának esett. Meglehet, a meccs első húsz percében a kínai együttes kisebb előnyöket tudott szerezni, azért így is fej-fej mellett haladt tovább a mérkőzés. Egészen a 39. percig, amikor a JDG megnyerte a sorsdöntő csatát, és ezzel együtt az első játszmát is.

Azonban ez a vereség nem rendítette meg a háromszoros vb-győztes csapatot, és sokat javulva, kontrollált játékkal megnyerték a második és a harmadik játszmát is. A negyedikben a JDG fejben már látszólag nem volt ott a térképen, emiatt pedig nagyon gyorsan ki végezték őket. Ezzel a T1 gárdája és minden idők legjobb játékosa Lee „Faker” Sang-hyeok már az ötödik világbajnoki döntőjén vehet majd részt, amelyen megpróbálhatja negyedik címét is elnyerni.

Végeredmény: JDG-T1 1-3

 

Fotó: LoL ESPORTS

 

Mivel a másik ágon két dél-koreai csapat játszott egymás ellen, ezért biztossá vált, hogy házirangadó lesz a döntőben. A régebbi e-sport rajongóknak persze ez nem újdonság, hiszen mindez a LoL vb-k történelme alatt immár negyedik alkalommal fordul elő.

De lássuk, hogy ki nyerte meg a dél-koreai párharcot, amelyet a Gen.G és a DRX vívott meg egymással:

Ezt a csatát minden szakértő egyoldalú ütközetnek titulálta, hiszen idén a DRX összesítve 0-8-ban állt a mostani riválisa ellen, ráadásul a bajnokság előző összecsapásain sem néztek ki igazán acélos csapatnak. Ezek a jóslatok az első játszma után helyesnek is tűnhettek, mivel a Gen.G csapata nagyon sima 29 perces győzelmet aratott.

Azonban az esélytelenebbnek látott alakulat egy lassan folyó, de izgalmas második játékban vissza tudott vágni, ezzel pedig megmutatták, hogy fel tudják venni a versenyt a legfőbb mumus ellen. Ráadásul a folytatásban sem vettek vissza, olyannyira, hogy a harmadik játszmában végig vezetve, magabiztosan kerekedtek felül honfitársaikon.

A negyedik játszma egy taktikai harc volt, amelyben egyik csapat sem tudott szignifikáns előnyre szert tenni. Egészen a 35. percig, amikor egy megnyert csatának köszönhetően a DRX felborította a status quo-t és bevitte a végső döfést a Gen.G-nek. Ezzel a diadalmas győzelemmel, pedig története során először bejutott a döntőbe és folytathatja mesebeli menetelését a tornán.

Végeredmény: DRX-Gen.G 3-1

Ezzel megvan a két döntős csapat, akik magyar idő szerint vasárnap hajnali 1-kor San Francisco városában, azon belül a híres Chase Centerben, az NBA bajnok Golden State Warriors otthonában fognak összecsapni, hogy megszerezzék az e-sportok legnagyobb presztízzsel bíró trófeáját.

Legközelebb ennek a beharangozójával jelentkezünk szombaton kora reggel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)