Játékosvédelem

Hasznos tartalmak, kérdések és válaszok a játékosvédelem fókuszában. Légy képben, ismerd a lehetőségeidet és játssz felelősséggel!
angry user

A düh nem jó tanácsadó

Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki nem bírta elviselni, hogy túl sokat veszít és a dühét rongálással vezette le.

Az ügyészség közlése szerint a férfi egy esztergomi lottózóban virtuális sportjátékon többször veszített még a nyár közepén. A legutolsó alkalommal amikor veszett, teljesen elvesztette a kontrollt. Hangosan szitkozódott, káromkodott, majd egyszer ököllel rácsapott az üzletben lévő táblagépre és tv-re, azt le is köpte, végül pedig nagy erővel belekönyökölt a táblagépbe.

A férfi a cselekményével 40 ezer forint rongálási kárt okozott, mert a táblagép kijelzője betört. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen előéletű férfival szemben pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a rongálással okozott kár megtérítésére.

Amit a férfi tett, az természetesen teljesen helytelen, a büntetése teljesen jogos, talán még túl enyhe is. Jó lenne, ha ilyen esetekben a játékost eltiltanák a játéktól és pénzbüntetés helyett pszichiáterhez kellene járnia, ahol segítséget kapna a problémájának kezelésére.

Az egész ügynek van még egy érdekes aspektusa, és talán ez a legelgondolkodtatóbb rész. Mi is az a virtuális sportfogadás? Milyen jogszabály alapján lehetnek virtuális sportfogadó terminálok a lottózókban?

Miért nem földi és online kaszinókban lehet virtuális sportfogadást játszani, hiszen ugyanúgy RNG (véletlenszám generátor) alapú játék, mint mondjuk a Book of Ra?

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)