Játékosvédelem

Hasznos tartalmak, kérdések és válaszok a játékosvédelem fókuszában. Légy képben, ismerd a lehetőségeidet és játssz felelősséggel!

Az ITIA korrupciós vádak miatt életfogytiglani eltiltást szabott ki egy teniszbíróra

Az International Tennis Integrity Agency (ITIA) életfogytiglani eltiltást szabott ki Pavel Atanaszov bolgár tisztviselőre egy sor korrupciós bűncselekmény miatt. Atanaszovot az ITIA Tennis Anti-Corruption Programme (TACP) 21 jogsértésében találta bűnösnek.

Ezek a bűncselekmények, amelyekért a bolgár elismerte a felelősségét, 2019 és 2023 között történtek. Ezek magukban foglalják a meccsek pontozási adatainak manipulálását, és a fogadások eredményességének elősegítését. A vádak között szerepel még a korrupciós bűncselekmények elkövetésére irányuló összeesküvés és a korrupciós megközelítések bejelentésének elmulasztása.

Atanaszovot, aki az ITF 15 000 és 25 000 dolláros bulgáriai versenyein volt bíró, egy életre eltiltották a tenisztől. Ez azt jelenti, hogy az ITIA tagjai vagy a nemzeti szövetségek által engedélyezett versenyeken nem lehet játékvezető, illetve nem vehet részt semmilyen eseményen.

Ezenkívül Atanaszovnak 10 000 dolláros (8 078 GBP/9 370 euró) bírságot kell fizetnie.

Újabb tilalom a teniszkorrupció miatt

Atanaszov a legutóbbi személy, aki megtapasztalta az ITIA haragját, amely továbbra is folytatja a teniszben tapasztalható korrupció elleni küzdelmet.

A hónap elején az ITIA 15 évre eltiltotta a spanyol játékost, Aaron Cortest, miután őt is bűnösnek találták korrupció elkövetésében. A bűncselekmények közé tartozik a versenyek kimenetelének befolyásolása és a versenyek kimenetelének befolyásolásáért kapott pénz elfogadása.

A 29 éves játékos 2017 szeptemberében pályafutása legmagasabb egyéni világranglistás helyezése 955 volt. A férfi 2039. március 6-ig nem játszhat és nem jelenhet meg versenyeken.

Szintén ebben a hónapban öt évre és hat hónapra függesztették fel az olasz Manuel Guiont. Ez is a TACP megsértése miatt történt, az eltiltás 2029. augusztus 4-ig tart.

Márciusban Marko Stojanovic horvát tisztviselőt is felfüggesztették öt évre és hat hónapra. Az ITIA a TACP többszörös megsértését állapította meg, többek között a mérkőzések adatainak manipulálását a fogadások megkönnyítése érdekében.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)