Játékosvédelem

Hasznos tartalmak, kérdések és válaszok a játékosvédelem fókuszában. Légy képben, ismerd a lehetőségeidet és játssz felelősséggel!
magyaros blokkolás

Magyaros blokkolás

Pont egy hete jelent meg az SZTFH.hu honlapján a hirdetmények között, hogy 5 nagy máltai engedéllyel rendelkező szerencsejáték-szervezőt (Unibet.com, Bet365.com, Betfair.com, Pokerstars.com és Lottoland.eu) tiltott szerencsejáték-szervezés miatt szankcionálni fog.

A hirdetmény szövegéből nem volt egyértelmű, hogy pontosan mi fog történni. Kedden vált egyértelművé, hogy a büntetés az oldalak blokkolása, ideiglenes elérhetetlenné tétele.

Annak nagyon örülünk, hogy a Hatóság végre lépett és elkezdte védeni a legális szolgáltatókat és természetesen a játékosokat is. Aminek nem örülünk, hogy ez így semmit sem ér, sőt…

Már többször írtunk róla, hogy a legnagyobb gond a curacao-i engedéllyel (ha ezt egyáltalán lehet engedélynek nevezni) rendelkező szabadrabló termekkel (direkt nem írunk szerencsejáték szervezőt) van. Első lépésben ezeket kéne blokkolni, ellehetetleníteni. Velük miért nem történik semmi? Ráadásul ők még fel sem tudnak lépni Magyarországgal szemben, ők nem tudnak az Európai Bírósághoz fordulni. Ha a curacao-i engedéllyel rendelkező termeket összehasonlítjuk a máltai engedéllyel működő szervezőkkel, az olyan, mint amikor pár éve a kocsmai gépeket összehasonlítottuk a legelegánsabb nyerőtermekben lévő nyerőgépekkel. A curaco-i termekben még a játékok sem eredetiek, mind másolat. A grafika és a hangzás szinte tökéletes, a matematikának semmi köze az eredetihez. Arról már ne is beszéljünk, ha véletlenül valaki még így is nyer, akkor ahhoz, hogy kifizessék, legalább ugyanakkora szerencse kell.

Azt sem értjük, hogy jelenleg 5 szervező ellen él a határozat, de a pokerstars.com ugyanúgy működik, mint eddig. A 888.com miért nincsen blokkolva, legalább akkora cég, mint a Bet365 vagy az Unibet? Lehet, hogy nem elég nagyok, nem hallott még róluk a Hatóság? A GGPoker miért maradt ki? Szintén máltai engedéllyel rendelkező terem és valószínűleg sokkal több magyar pókerezik rajta, mint a Stars-on? Az Energycasino.com vagy éppen az LVbet.com miért maradtak ki? Lengyel tulajdonosi körhöz tartozik ez a 2 brand és kifejezetten fókuszálnak a magyar piacra. Sorolhatnánk a végsőkig, de nem akarunk reklámot ezeknek a cégeknek.

Azt sem értjük, hogy miért az a címe a SZTFH hirdetmények, hogy pl: Unibet.com és aldomain-jei? Az Unibet kb. 24 óra múlva tökéletesen elérhető volt az egyik aldomain-jén.

Ez így sajnos annyit ér, mint halottnak a csók. ☹