Játékosvédelem

Hasznos tartalmak, kérdések és válaszok a játékosvédelem fókuszában. Légy képben, ismerd a lehetőségeidet és játssz felelősséggel!
Nők szerepe a szerencsjátékban.

Miért szigorúbb a társadalom a női szerencsejátékosokkal?

A társadalom nagyon sok előítélettel él a nők irányába. Elfogadott, általános sztereotípiák sorával kell megküzdeniük a hölgyeknek … elég ha csak a legismertebb közhelyekre gondolunk – nem vezetnek jól, nem értenek a sporthoz, vagy éppen a szerencsejáték nem női tevékenység. De valóban így van ez?

Mennyi a valóságalapja ezeknek az állításoknak, mi ennek a nők viselkedésére és a társadalomban betöltött szerepükre gyakorolt hatása?

A számok azt mutatják, hogy egyre több a női játékos a szerencsejáték világában. A lottótól kezdve egészen a kaszinók asztaláig növekvő tendenciát mutatnak a számok. Elég arra gondolni, hogy például Magyarország legnevesebb pókereseményének a Budapest Poker Open-nek is van már évek óta egy kifejezetten női versenye, a Ladies Open. De az Eurocenter is rendszeresen szervez kifejezetten női pókerversenyeket, vagy épp a Szerencsejáték Zrt. is sokszor indít kifejezetten a hölgy játékosokat megcélzó aktivitásokat.

A mi közvetlen tapasztalatunk is az, hogy a Játékosvédelmi Platformunkra beérkező megkeresések majd fele női játékostól érkezik.

A jelenséget felismerve, és annak a társadalomra gyakorolt hatását és játékosvédelmi jelentőségét a szakpszichológia is figyelemmel kíséri.

Prof. Demetrovics Zsolt vezetésével az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar egy tudományos kutatásba kezdett, melynek célja a női szerencsejáték jellemzőinek feltárása, mely során megvizsgálják a nők szerencsejátékkal kapcsolatos ártalmakkal, kockázati viselkedéssel és a kezelésbe kerülés akadályaival kapcsolatos tapasztalatokat.

Most egy anonim kérdőív kitöltésével segíthetitek a kutatás eredményességét.

Ne feledjétek, a felelős szerencsejátékszervezés és játékosvédelem mellett nagyon fontos az egyéni felelősségvállalás, és a felelős játék.

Kérjük, támogassátok Ti is a kutatás eredményességét, és töltsétek ki a kérdőívet!

Nagyon érdekes a téma, így biztosak vagyunk benne, hogy a kutatás befejeztével annak eredményéről izgalmas információkat oszthatunk majd meg a jövőben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)