Játékosvédelem

Hasznos tartalmak, kérdések és válaszok a játékosvédelem fókuszában. Légy képben, ismerd a lehetőségeidet és játssz felelősséggel!
Működik az új sportfogadási törvény!

Működik az új sportfogadási törvény!

Megvan a 2023. január 1-én életbe lépő új szerencsejáték törvény első komoly áldozata.

A BWIN döntött úgy, hogy a sportfogadási termékét leveszi az oldalról és magyar játékosok számára elérhetetlenné teszi. Ha valaki az oldalra navigál, a következő szöveggel találkozik.

„2022 December 19-től nem fogunk Sport Fogadási lehetőséget kínálni Magyarországon. Ez nem lesz befolyással a Kaszinó és Póker játékokra. Minden fogadási esemény, amely 2022 December 19. után van, és fogadást tettek rájuk, azok kiértékelésre fognak kerülni, akkor amikor az adott esemény megtörténik.”

A szövegből az is kitűnik, hogy a kaszinó játékok és a póker kliens továbbra is elérhető.

Ennek az az előzménye, hogy 2017-ben az Unibet beperelte a NAV-ot (effektív a magyar államot) amiatt, hogy blokkolják az oldalukat. Az Európai bíróság elmarasztalta Magyarországot és a bírósági döntés kimondta, hogy az akkori szerencsejáték törvény nincsen összhangban az európai jogszabályokkal, nem liberalizált a piac, emiatt meg kell szüntetni a blokkolást. Az ítélet itt érhető el – Európai Bíróság akkori döntése.

Azzal, hogy az új szerencsejáték törvény lehetőséget biztosít külföldi szereplők piacra lépésére, effektív liberalizálta a távszerencsejátékot.

Valószínűleg a BWIN jogászai úgy gondolják, hogy az új törvény már EU-konform és nem akar törvényt sérteni. A BWIN szinte az összes szabályozott piacon ott van (még az USA-ban is), remélhetőleg szeretne engedélyt kapni Magyarországon is. A BWIN az egyik legrégebbi piaci szereplő, hatalmas népszerűségnek örvend Magyarországon.

Nagy kérdés, hogy a többi komoly szereplő hasonlóan jár-e el a közeljövőben?

Az, hogy mennyire liberalizált a törvény, akkor dől el, amikor az első külföldi szereplő megkapja az engedélyt. Ez legkorábban sajnos csak a jövő év elején fog kiderülni, mert a folyamat hosszú és időigényes.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)