Játékosvédelem

Hasznos tartalmak, kérdések és válaszok a játékosvédelem fókuszában. Légy képben, ismerd a lehetőségeidet és játssz felelősséggel!
Investigation

Online szerencsejáték-szolgáltatót vizsgál a versenyhatóság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított egy máltai székhelyű online szerencsejáték-szolgáltató ellen a magyar fogyasztók megtévesztése miatt – tájékoztatta a GVH csütörtökön az MTI-t.

A közleményből kiderül, hogy a GVH a Deutsche Lotto- und Sportwetten Limited nevű cég „Lottoland” fantázianevű, magyar nyelvű honlapjának szolgáltatásait ellenőrzi.

A hatóság gyanúja szerint a vállalkozás azt a benyomást kelti, hogy jogszerűen nyújtja a honlapon elérhető szolgáltatásokat, holott Magyarországon valószínűleg nem rendelkezik erre kiadott engedéllyel. A cég azzal is megtévesztheti a fogyasztókat továbbá, hogy bizonyos szolgáltatásait más vállalkozások engedélyezett szerencsejátékaival azonos névvel és dizájnnal reklámozza – írták.

A GVH azt is kifogásolja, hogy a honlapon érthetetlen, illetve félreérthető módon jelenik meg a vállalkozás neve és elérhetősége.

Felhívta a figyelmet arra: a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás lefolytatására három hónap áll rendelkezésre, ami két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

Forrás: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)