Játékosvédelem

Hasznos tartalmak, kérdések és válaszok a játékosvédelem fókuszában. Légy képben, ismerd a lehetőségeidet és játssz felelősséggel!

Sportfogadás: tíz tipp, hogy a játék tényleg játék maradjon

„Van egy atombiztos tippem, nyerni fogok, a pénzből meg majd kifizetem a tartozásomat” – olykor hajlamosak vagyunk a túlzott optimizmusra, a realitások figyelmen kívül hagyására, és ez a szerencsejáték esetében különösen veszélyes lehet. Szerencsére csak lehet, hiszen kellő tudatossággal, önfegyelemmel és egészséges mértéktartással miénk maradhat az irányítói szerep, és ez kulcsfontosságú ahhoz, hogy a játék valóban játék maradjon. E cél elérésében mi tíz gondolattal szeretnénk segíteni a játékosokat.

  • A szerencsejáték szóljon a szórakozásról, a kikapcsolódásról, az örömről, ne a pénzkeresésről.
  • Döntsd el, hogy mennyi pénz szánsz szerencsejátékra, a megszabott határt pedig ne lépd át.
  • Ne hagyd magad rávenni nagyobb kockázat vállalására, mint amekkorát te magad indokoltnak tartasz.
  • Döntsd el, hogy mennyi időt szánsz a szerencsejátékra (ezt napi, heti, havi vagy akár évi bontásban is megteheted), a megszabott határt pedig ne lépd át.
  • Meghatározott időközönként tarts szünetet a szerencsejátékban, hogy rendezhesd a gondolataidat.
  • A szerencsejátékon elveszített pénzt ne szerencsejátékon próbáld meg visszanyerni.
  • Légy őszinte magaddal, szeretteiddel és barátaiddal a szerencsejátékot illetően: ne titkolózz, ne állíts valótlant, ne ferdíts, ha szerencsejátékosi szokásaid kerülnek szóba.
  • Ne hagyd, hogy a szerencsejáték olyan tevékenységek rovására menjen, amelyek fontosak az életben. A család, a barátok, az étkezés, az alvás, a pihenés és a meglévő hobbik élvezzenek prioritást a szerencsejátékkal szemben.
  • Tudatosítsd magadban: a szerencsejáték (ahogy erre a neve is utal) kimenetele szinte teljes mértékben a szerencsén, tehát a véletlenen múlik, így kiszámíthatatlan.
  • Ne légy se hiú, se rest. Ha a szerencsejátékkal kapcsolatban problémáid merülnek fel, kérj segítséget.

Ha egy játékos úgy érzi, hogy szorongást, negatív érzéseket generál benne a játék, illetve hogy kezdi elveszíteni a kontrollt felette, úgynevezett adósságcsapdába kerül, akkor érdemes időben segítséget kérnie. A játékosok felkereshetik a szerencsejáték-felügyeleti hatóságot a +36-1/550-2500 telefonszámon, valamint a játékosvédelmi zöldszámot is hívhatják a +36-80/205-352 telefonszámon.

(Kiemelt kép: Pixabay)

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)