Lottó és Sorsjegy

A kaszinók világán túl. Megmutatnunk neked mindent, amit csak akarsz! Ötös lottó, hatos lottó, kenó, joker játék, kaparós sorsjegy és még sok más!
amerika lottó

A lottózás története

A lottózás a szerencsejátékok egyik legrégebbi formája, amely már évszázadokkal ezelőtt is létezett. A lottózás története szorosan kapcsolódik az emberi vágyhoz, hogy szerencsét próbáljon, és a reményhez, hogy egy kis befektetéssel hatalmas nyereményeket szerezzen.

A lottózás eredete az ókori Kínáig nyúlik vissza, ahol a játékokat a Han-dinasztia idején, a Kr. e. 2. században találták meg. Ez az első dokumentált példa a lottózásra, és a játék célja az volt, hogy finanszírozzák a nagyszabású projekteket, mint például a Kínai Nagy Fal építése. A játék során a résztvevők kis fából készült darabokra írtak számokat, majd ezeket a darabokat egy nagy tálba helyezték. A számok húzásával dőlt el a nyeremény sorsa.

Lottó -  Kína
A lottózás eredete az ókori Kínáig nyúlik vissza.

A lottózás Európába a keresztes hadjáratok idején került át. A kereskedők és katonák, akik visszatértek a Keletből, hoztak magukkal új játékokat és szokásokat. Az olaszországi Firenzében a 15. században létrejött a világ legrégebbi ismert lottója, amelyet a városi tanács hozott létre. Ez a lottó játék azóta is létezik, és a mai napig a legnépszerűbb szerencsejáték Olaszországban.

A lottózás terjedése folytatódott más európai országokban is. A 16. és 17. században a lottózásra Franciaországban, Hollandiában és Angliában is nagy figyelem irányult. Ezekben az országokban a lottózás szintén a közös projektek finanszírozására szolgált, például a városi infrastruktúra fejlesztésére és katonai célokra.

Az amerikaiak szintén megismerkedtek a lottózással a 18. században.

Az amerikaiak szintén megismerkedtek a lottózással a 18. században, amikor a Függetlenségi háború során pénzre volt szükség a hadsereg finanszírozásához. Az amerikai lottózások a 19. században terjedtek el, és a nyeremények nagy összegeket értek el, ami vonzóvá tette a résztvevők számára.

A lottózás világszerte elterjedt, és számos változata létezik. Az internet és a mobiltechnológia fejlődése tovább növelte a népszerűségét, mivel így már könnyen elérhetővé vált a világ szinte bármely pontján.

Az emberek továbbra is a lottózásban látják az egyik lehetőséget arra, hogy az álmaikat valóra váltsák, és hatalmas nyereményeket szerezzenek. Bár a lottózás egy szerencsejáték, sokan úgy vélik, hogy a játék öröme már magában a részvételben rejlik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)