Lottó és Sorsjegy

A kaszinók világán túl. Megmutatnunk neked mindent, amit csak akarsz! Ötös lottó, hatos lottó, kenó, joker játék, kaparós sorsjegy és még sok más!
Mega Millions

Elképesztő nyeremény a Mega Millionson

Egy telitalálatos szelvényt találtak a Mega Millions nevű amerikai lottó legutóbbi, pénteki sorsolása után. A szerencsés nyertes nyereménye: 1,28 milliárd dollár (mai árfolyamon kb. 505 milliárd forint). Ez minden idők legnagyobb nyereménye, amit egy játékos nyert az amerikai lottó történetében. Ez akkora összeg, amivel a nyertes azonnal átvenné a vezetést a leggazdagabb magyarok listáján (Forbes listájának alapján).

A nyerőszámok: 13, 36, 45, 57, 67 és 14 (megaplier 2x) voltak.

A jackpot megnyeréséhez az 5 számot 70-ből kell eltalálni, majd az aranyszámok közül (1-25) is el kell találni a kihúzott számot (ez volt most a 14-es).

A szervezők közölték, hogy a nyertes szelvényt Illinois államban vásárolták meg. Április 15-e óta halmozódik a jackpot, akkor nyerték meg utoljára. A telitalálat esélye 1: 300 millióhoz.
Összehasonlításképpen a magyar 5-ös lottón a telitalálat esélye: 1:43 millióhoz (kb. 7-szer nagyobb az esélye).

A részvételi szabályok szerint azonban a győztes nem jut hozzá azonnal a teljes összeghez, hanem két lehetőség közül választhat:

  • amennyiben azonnal kéri a teljes nyereményét, úgy a nyereményéből nagyságrendileg 742 millió dollár ját neki;
  • a másik lehetőség, hogy a nyereményt 29 év alatt fizetik ki neki. Most csak 7,5 millió dollárt kap meg, majd minden évben 5-5 százalékkal nő a felvehető összeg. Azaz jövőre már közel 8 milliót…és így tovább.

Nagy kérdés, hogy mit választ a nyertes.

A sorsolás:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)