Lottó és Sorsjegy

A kaszinók világán túl. Megmutatnunk neked mindent, amit csak akarsz! Ötös lottó, hatos lottó, kenó, joker játék, kaparós sorsjegy és még sok más!
eurojackpot-szabalyai

Eurojackpot kisokos

Az Eurojackpot egyszerű szabályainak és nagy összegű nyereményeinek köszönhetően népszerű szerencsejáték. A lottószámok kisorsolásának idején pedig rengetegen szoktak izgulni a választott variációk miatt. Hogyan játsszunk? Mennyiért? Mit érdemes egyáltalán tudni erről a játékról? Ebben a cikkben összefoglaltuk a lényeget, amit az Eurojackpotról tudni érdemes.

Az Eurojackpot története

Az Eurojackpot egy több országban is működő szerencsejáték. Az első téteket 2012-ben tették fel. Európa számos részén elérhető. Köztük Magyarországon is. A lottószámokat a hagyományok szerint péntekenként este Finnországban, Helsinkiben sorsolják ki.

Az Eurojackpot szabályai

Adott két mező, egy „A” és egy „B”. Ezeken a lapokon tehetjük fel a választott számainkat. Az „A” oldalon 50 számból 5 variációra, míg a „B” mezőn 10 számból 2-re voksolhatunk. Legalább 3-at el kell találni ahhoz, hogy nyerjünk. Játszható kombinációs formában is, itt annyi a különbség, hogy az „A” mezőben 5-, míg a „B” lapon legalább 2 számot szükséges megjelölni.

Hogyan és mennyiért játszhatunk?

Az Eurojackpot klasszikus szerencsejáték. Ennek értelmében nem igazán létezik olyan stratégia, amellyel biztosan sokat lehet nyerni hosszú távon. Ez a játék kevésbé bontható le matematikai valószínűségekre, hanem véletlenszerű módon sorsolják ki a számokat.

Az alapjáték ára legalább 2 eurónak megfelelő magyar forint. A fizetendő összeg természetesen attól függ, hogy mennyit játszunk. A kombinációs játék ára az alapjátékok számának és az alapjdíjnak a szorzatával megegyező összeg. A lottószelvényeket egyszerűen, a lottózókból vagy online lehet feladni.

Eurojackpot nyeremények

Az Eurojackpot játék népszerűsége a főnyeremény utáni vágyakozásban rejlik. Nyerhetünk kisebb-nagyobb összegeket a különböző tippekkel, de az Eurojackpot, vagyis a telitalálat mindent visz. A főnyeremény több milliárd (akár több tízmilliárd) forintra rúghat. A nyeremények szétosztva kerülnek ki a nyertesek között, arányosan. A bruttó összegből a személyi jövedelemadó (SZJA) levonását követően kapjuk kézhez a nettó nyereményt. Az aktuális főnyeremény a hivatalos oldalon elérhető.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)