Lottó és Sorsjegy

A kaszinók világán túl. Megmutatnunk neked mindent, amit csak akarsz! Ötös lottó, hatos lottó, kenó, joker játék, kaparós sorsjegy és még sok más!
Ötöslottó számhúzó

Hogyan lehetsz számhúzó az ötöslottón?

A lottószámokat kisorsolni nyerő üzlet. Egyesek talán azt gondolják, a szereplés hajtja a résztvevőket, azonban van ennél egy sokkal fontosabb dolog is: a pénz. A számhúzás ugyanis csak a szerencséseknek adatik meg, és akár 1 millió forinttal is gazdagodhatnak. Ebben a bejegyzésben összeszedtük az Ötöslottó számhúzó jelentkezés feltételeit, illetve a legfontosabb tudnivalókra is kitérünk.

Az Ötöslottó szabályai

Az Ötöslottó az egyik legismertebb játék Magyarországon. A szabály egyszerű: 90 számból választani kell 5-öt. A főnyeremény értelemszerűen az öt találat, de már legalább két jó tippel is nyerhetünk. A nyeremény összege folyamatosan nő, a játékosok és a találatok számának függvényében.

Vasárnap hajnali 5 órától a következő szombatig, 17.30-ig adható fel. A lottószelvény kitöltése egyszerű, élőben és online egyaránt megtehető. Könnyítés, hogy akár a következő 5 sorsolásra is lehet tippelni ugyanazon alkalommal. Viszont nem ez az egyetlen út a pénznyereményhez. A számhúzók szintén honoráriumot kapnak.

Ötöslottó számhúzó jelentkezés részletei

Ha szoktál Ötöslottót játszani, vagy csak érdekel egy jó lehetőség, jelentkezhetsz számhúzónak. Ráadásul az elmúlt években még akciók is indultak, vagyis kedvező feltételek mellett lehet elindulni a sorsoláson. Ahhoz ugyanis, hogy számokat húzz, neked is tippelned, játszanod kell. Lényegében viszont fizetést kapsz érte, ha te leszel a számhúzó.

Amennyiben kisorsolnak a jelentkezést követően, élőben vehetsz részt a “Szerencseszombaton”. Rajtad kívül még ketten lesznek, de az már biztos, hogy ebben az esetben 30 ezer forinttal gazdagabb leszel. Ezért ilyenkor már semmit nem kell tenned. A jó hír, hogy ennél sokkal többet is nyerhetsz. Mindenekelőtt ismerned kell az alapvető szabályokat, feltételeket, és a pályázat beadásának módját. Nézzük.

A sorsolás módja

Nemcsak az Ötöslottónak, hanem már a számhúzó sorsolásának is megvan a maga folyamata. A szerencsést a stúdióban, a Sorsolási Bizottság és közjegyző jelenlétében választják ki. A jelöltek az 1-3-ig számozott golyók közül fejenként egyet húznak ki egy sorsolási eszközből. Aki az 1-es számot húzza, nyer, így ő lesz az adott Ötöslottó sorsolás számhúzója. A másik két jelölt pedig tartalékos számhúzó lesz.

A kiválasztott számhúzónak kézi sorsolásnál csak ki kell emelnie a nyerőszámokat a sorsolóeszközből, gépi technológia esetén pedig csak elindítani azt. Ha valamilyen okból kifolyólag a számhúzó nem képes ellátni feladatát, kísérője is elláthatja a feladatot. A nettó 30 ezer forint azonban ilyenkor is jár.

Ötöslottó számhúzó

Feltételek

A jelentkezésnek megvannak a maga feltételei. Az első, hogy legalább 900 forint értékben meg kell játszanod egy szelvényt. Az adott játékkal csak egyszer lehet pályázni. Öthetes játék esetén legalább 4500 forint értéknél, játékod érvényessége alatt hetente játszhatsz. Egy héten belül, a részvételi feltételt többszörösen meghaladó értékű átvételi igazolás is csak egy pályázatra jogosít. Pályázni a játékba küldés hetén, a számsorsolás napjáig, 24 óráig lehet.

A pályázat módja

A pályázás módja többféle platformon is történhet. Telefonon vagy online egyaránt megtehető. A pályázat menete a következő:

  • telefonon keresztül a személyes adatok egyeztetésével,
  • online pedig a pályázati űrlap kitöltésével lehet jelentkezni szombaton 20:00 óráig.

A telefonon, vagy online beérkezett, érvényes pályázatok közül sorsolják ki a három jelöltet, akik közül az egyik lehetőséget kap a televíziós sorsolási műsorban való részvételre. A szerencsés nyerteseket írásban értesítik. A sorsolás helyszíne a budapesti Fortuna Stúdió. Fontos, hogy őrizd meg az átvételi igazolást, amivel pályáztál, mert azt át kell majd adnod a Szerencsejáték Zrt. munkatársainak.

A rendszer kiszűri azokat a játékazonosító adatokat, amelyekkel már pályáztak. A többszörös pályázás lehetősége egy adott héten belül nem lehetséges. A Szerencsejáték Zrt. dolgozói, vagy a céggel üzleti kapcsolatban állók nem vehetnek részt, ahogyan 18 év alattiak sem. Külföldiek is játszhatnak abban az esetben, ha érvényes útlevéllel, személyi igazolvánnyal, illetve magyarországi lakcímmel rendelkeznek.

Nyeremények

Az Ötöslottó esetén tehát három meghívott közül sorsolják ki a számhúzót. Ha rád esik a választás (33,33%), akkor élő adásban húzhatod ki a nyerőszámokat. Ráadásul még egy szerencseszámot is választhatsz magadnak. Ha például a 13-ast jelölöd meg, majd azt kihúzzák, 1 millió forintot kapsz! Rosszabb esetben sem kell azért csüggedni: a legnagyobb kisorsolt szám 5000-szerese mindenképpen megillet, ami szintén megközelítheti a félmillió forintot. Csak az a játékos kaphatja meg a nyereményt, aki jogosultságát igazolni tudja.

Határidők

Érdemes tehát szem előtt tartani a fontos időpontokat. Avagy a

  • minimum értéket (900 forint), amit meg kell játszani a jelentkezéshez, a
  • számhúzónak való jelentkezés határidejét (a játékba küldés hetén, a számsorsolás napján – szombaton – 20:00 óráig), illetve természetesen
  • magát a sorsolást, a megjelenés időpontját (a sorsolás napján, az előre meghatározott időpontban), amikorra a stúdióban kell lennünk.

Ha mindent észben tartunk, és egy kis szerencse is párosul hozzá, kellemes kis összegekkel gazdagodhatunk. További részletek itt olvashatóak.

Egyéb lottók és szerencsejátékok

Amennyiben kipróbálnád a többi lottót is, érdemes megismerkedni a fontos szabályokkal és határidőkkel.

Ezek a következők:

  • Hatoslottó esetén legalább 900 forinttal kell játszani, pályázni pedig a játékba küldést követő számsorsolás napján 16.30-ig lehet. Az alapnyeremény szintén 30 ezer forint.
  • Skandináv lottó: a korábbiakhoz képest itt is az alacsonyabb, 900 forintos szelvénnyel kell számolni, mielőtt indulni szeretnénk a számhúzó-sorsoláson. A nyerőszámokat húzó játékos ez esetben viszont 200 ezer forintot kap kézhez, a 30 ezer forint pedig a tartalékosokat illeti.

Minden lottó eltérő szabályok szerint működik. Fontos, hogy ne késsünk le a feladással, mert érvénytelenné válik. Így van ez a számhúzónak való jelentkezéskor is, hiszen kitudja, lehetséges, hogy pont ez alkalommal mosolygott volna ránk a szerencse.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)