Földi Kaszinók

Ha klasszikus kaszinós szórakozásra vágysz ez a Te helyed! Bemutatjuk neked a földi kaszinókat, hogy megalapozzuk a hangulatod egy nyerő szériához. Jackpotok, rulett, blackjack, póker? Itt mindenre választ találsz.
Kaszinó és lottó csalások

Egy kis betekintő a kaszinó és lottó csalások történetébe

Számos filmből és történetből ismerhetjük a kaszinó és lottó csalások formáit. A kísérletek többsége a valóságban is megtörtént. Sokak pedig a mai napig próbálkoznak, főként a klasszikus módszerekkel. Kártyaszámolással, pénzmosással és hasonló trükkökkel. A vége azonban általában ugyanaz: lebukás és büntetés. Ebben a bejegyzésben kisebb kitérőt teszünk az illegális tevékenységek felé, a bemutatott cselszövéseket viszont senkinek nem ajánljuk. Egyértelmű, hogy a tiszta és legális játék összességében sokkal biztosabb jövedelmet hozott a játékosoknak a történelem során. Ha pedig sikerült is egy-egy terv, azt követően jöhet az örökös bujkálás.

A kaszinó és lottó csalások története

Talán nem nem lep meg senkit, ha azt mondjuk: a szerencsejátékok során már számos csalási kísérlet történt. A nagy nyeremények természetesen vonzzák az embereket figyelmét és többen is megpróbálják kijátszani a rendszert. Így van ez már a kaszinózás és a lottójátékok kezdete óta. Valószínűleg az sem nagy titok, hogy a legtöbb esetben bukás és börtön lett a vége a legtöbb csalásnak.

Angliában 150 évig nem lehetett lottózni. Mindezt azért, mert a 19. században az egyik szervező biztosítást kötött arra az esetre, ha elkelne a főnyeremény. Ezzel lényegében a játékosokat és az államot is megsértette, a királynő pedig egy az egyben betiltotta az egész tevékenységet. A szigetországban egyébként a mai napig népszerűbbek a bukmékeri típusú játékok, ami nagyrészt ennek a történetnek is köszönhető.

Természetesen sok kísérlet történt még. Klasszikus példa, hogy a sorsolásnál meleg és hideg golyók közül lehet választani, így szinte észrevétlen a csalás. Magyarországon láttunk már olyat is, hogy valaki több darabból ragasztotta össze magának a „nyertes” szelvényt és azt állította, hogy a gyermeke kidobta, összetépte azt. A turpisságra azonban fény derült, az illető végül nem tudta hivatalos nyereményigénylési dokumentációval igazolni a nyertes szelvényt.

A kaszinók világa szintén nem mentes a csalási próbálkozásoktól. Sőt, talán ez az a hely, ahol a legtöbben próbálkoznak valamilyen illegális tevékenységgel az idők kezdete óta. Hazánkban is több incidens történt már. Volt olyan pénztáros, aki egyszerűen zsebre vágta a pénzt, szünetet kért és meglépett a pénzzel. Cirka 80 millió forinttal. Sok esetben pedig a játékosok a személyzet tagjaival összejátszva próbálkoztak. Elriasztásképpen szeretnénk leszögezni: az esetek túlnyomó része lebukással és súlyos következményekkel járt.

Kaszinó és lottó csalások: bevált trükkök és blődségek

Nézzük is meg a legnépszerűbb csalási „lehetőségeket”. Valószínűleg mindenki hallott már a pénzmosásról vagy a kártyaszámolásról, de mit is jelentenek ezek a fogalmak? Milyen egyéb módokon próbálkoznak napjainkban a játékosok, avagy mire kell figyelnie leginkább a biztonsági személyzetnek?

Kártyaszámolás

Amikor az ember a blackjackre gondol vagy a legtöbb kaszinós filmre, nagy valószínűséggel hamar beugrik a kártyaszámolás fogalma. A játékosok fejben követik a leosztásokat, melyik kártyából mennyi fogy és nagyokat kaszálnak. Látszólag nem csalnak, de a személyzet mégis árgus szemmel figyeli őket és amikor kiderül a turpisság, leállítják őket. A kártyaszámolás ugyanis szabálytalan kaszinói tevékenység.

Mágneses csalás

A mágneses csalás (Magnet) talán egy kicsit kilóg a sorból, hiszen a 21. században már annyira nem lehet kalkulálni vele. Itt arról volt szó, hogy a régi, fémből készült gépek külsejére helyezve egy mágnest meg lehetett állítani a pörgést, ezzel elérve a nyerő kombinációt. Napjainkban viszont már olyan modern pénznyerő automaták a jellemzőek, amelyek számítógépes szoftver által lettek programozva, így legyen bármilyen erős a mágnes, nem sokat ér.

Pénzmosás

A pénzmosás már nem annyira az egyszerű játékosok csalása. Itt nagy szervezetekről és illegális pénzekről van szó, amit a kaszinókon keresztül próbálnak meg tisztára mosni. Itt bátran lehet a legrosszabbra gondolni: fegyverkereskedelem, prostitúció vagy hasonló bűnszövetkezetekből eredő pénzek. Mivel nagy pénzek mozognak szinte 0-24-ben, ezért erre nagy esély nyílik rá a bűnözőknek. Magyarországon annyira nem jellemző a pénzmosás, bár a sok eurós egyenleggel érkezők és nagy címletek azért több mint gyanúsak szoktak lenni. A kaszinók úgy próbálják elkerülni a csalást, hogy nyereményigazolásokat csak a tényleges nyereményekről adnak ki. Így minden játékost és pénzmozgást folyamatosan megfigyelés alatt tartanak.

Shaved Coins, avagy a “leborotvált” érmék

Magyarul talán nem is könnyű lefordítani ezt a fajta csalási kísérletet, ami szintén a pénznyerő automaták rendszerét próbálja meg kijátszani. Itt az érmeérzékelőt „kell” becsapni ahhoz, hogy az egy legitim érmét adjon ki és ingyenes pörgetésekhez lehessen jutni. Manapság már ezt is elég nehéz megvalósítani, az újfajta pénznyerő automatáknak és fényérzékelőknek köszönhetően.

Legális kaszinói és lottó nyeremények

A jó hír, hogy a szabályos játékkal összességében sokkal több az esély a nyereményekre. Így pedig nem is kell bujkálni utána egy egész életen át. A biztonsági személyzet pedig mindig lesben áll, az óvintézkedésekre egyre nagyobb hangsúlyt fektetve. Magyarországon számos szerencsejátékot lehet legálisan is játszani – akár teljesen adómentesen – online és földi kaszinókban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)