Lottó és Sorsjegy

A kaszinók világán túl. Megmutatnunk neked mindent, amit csak akarsz! Ötös lottó, hatos lottó, kenó, joker játék, kaparós sorsjegy és még sok más!
The National Lottery

Óriás botrány, gigabüntetés a National Lotterynél a UK-ban

Camelot, a National Lottery üzemeltetője 28 év után elvesztette a lottóengedélyét és emellett 3,15 millió GBP (közel 1,5 milliárd Ft) pénzbírsággal sújtották. A Camelot azóta szervezte a lottósorsolásokat a UK-ban, amióta John Major miniszterelnök 1994 novemberében elindította az új nemzeti lottó jegyértékesítését. John Major anno azt mondta, hogy Nagy-Britannia „sokkal gazdagabb lesz a nemzeti lottónak köszönhetöen”.

Mi kellett ahhoz, hogy Camelot elveszítse az engedélyét? A felügyelet 3 nagyon súlyos hibát talált a mobilalkalmazásban.

A National Lottery üzemeltetője, a Camelot 3,15 millió GBP pénzbírságot kapott három, több tízezer játékost érintő nagyon súlyos hiba miatt a mobilalkalmazásában.

Az első hiba legalább 20 000 felhasználót érintett.

Ezek a játékosok, amikor beszkennelték a szelvény QR kódját, tévesen azt az üzenetet kapták, hogy a szelvény nem nyertes, pedig ezek egytől-egyig nyertes szelvények voltak. A Szerencsejáték Bizottság bejelentése szerint 2016 novembere és 2020 szeptembere között voltak ilyen esetek. Ezt a hibát közel 4 éven keresztül nem vették észre, ami azért rengeteg további kérdést is felvet.

A második hibában 22 210 játékos volt érintett.

Ezek a játékosok egyszeri jegyet vásároltak, de ezeket duplán vonták le az árat, és kétszer kapták meg a jegyet ugyanazokkal a számokkal. Később mindegyikük visszakapta a duplikált fogadás miatti különbözetet.

A harmadik hiba már kezd „szokásos” eset lenni az angliai szerencsejáték büntetéseknél.

Azok a játékosok is kaptak marketingüzeneteket, akik önkizárással korlátozták a szerencsejáték hozzáférésüket.65 400 játékos volt érintett ebben a problémában. Ami pozitív, hogy ugyan kaptak marketing üzeneteket, azonban senki sem tudott National Lottery terméket vásárolni az alkalmazáson keresztül.

Azzal, hogy a Camelot elvesztette az engedélyét (2024 végéig volt érvényes), véget ért egy 28 éves sikertörténet. Ezalatt az idő alatt több mint 6.300 szerencsés játékos lett milliomos vagy multimilliomos (természetesen fontban) a Camelot által szervezett sorsolásokon.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)