Online Kaszinók

Érdekelnek az online kaszinók vagy kipróbálnád interneten a legújabb gyümölcsös gépeket? Itt mindent megtalálsz, ami a magyarországi legális online kaszinókkal kapcsolatos: bennfentes információk, nyerőgépek, rulett, blackjack, élő játékok és sok más érdekes információ.
blackjack

A blackjack története

A blackjack, vagy más néven huszonegy, az egyik legnépszerűbb kaszinójáték a világon. A játékban a cél az, hogy a játékosok kártyáinak összértéke 21 legyen, vagy ahhoz minél közelebb kerüljenek anélkül, hogy azt túllépnék. A játék története egészen a 17. századig nyúlik vissza, és számos változáson ment keresztül az évek során.

A blackjack eredete nem teljesen ismert, de vélhetően a francia játékok közül került át az Egyesült Államokba a 19. században. A játék eredeti neve a „vingt-et-un”, vagyis „huszonegy” volt, és azokban az időkben a játékot csak magas társadalmi pozícióban lévő emberek játszották.

A blackjack az Egyesült Államokban terjedt el, és a játék népszerűsége gyorsan növekedett az országban. A játékmenet gyakran eltért a mai modern blackjacktől, például a játékban a lapokat nem osztották szét, hanem egymás mellé helyezték a játékosok asztalára. Azonban az alapvető szabályok és a játék célja azonos maradt.

ElCortez - Las Vegas

Az első kaszinó, ahol a blackjacket „hivatalosan” játszották, az egyesült államokbeli Las Vegasban található El Cortez kaszinója volt, ami 1941-ben nyitotta meg kapuit. A blackjack ekkor már az egyik legnépszerűbb játék volt az országban, és a kaszinók különösen kedvelték, mivel magas kifizetést biztosított a játékosok számára.

A játék később az egész világon elterjedt, és ma már számos változata létezik. A legtöbb kaszinóban az amerikai stílusú blackjacket játszák, amelyben a kártyák az osztó és a játékosok között oszlanak meg, és a játékosoknak az a céljuk, hogy a lapjaik összértéke 21 legyen, vagy annál közelebb legyen.

blackjack table

Összességében a blackjack sok változáson és fejlődésen ment keresztül az évek során. Ma a játék az egyik legnépszerűbb a kaszinókban. Számos változata létezik, különböző szabályokkal és stratégiákkal.

A magyar földi és online kaszinók játékpalettáján állandó, és kötelező szereplő a blackjack. Keressétek bizalommal.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)