Online Kaszinók

Érdekelnek az online kaszinók vagy kipróbálnád interneten a legújabb gyümölcsös gépeket? Itt mindent megtalálsz, ami a magyarországi legális online kaszinókkal kapcsolatos: bennfentes információk, nyerőgépek, rulett, blackjack, élő játékok és sok más érdekes információ.

A Nassau Állami Főiskola nem fog lobbizni a Sands Casino-ért

A Nassau Állami Főiskola fizet egy lobbicégnek, de ez nem jelenti azt, hogy az oktatási intézmény befolyást próbálna gyakorolni a New York-i törvényhozókra, hogy jóváhagyják a Las Vegas Sands kaszinó játékengedélyét a Nassau Hub-ban.

Az állami lobbizási nyilvántartás szerint a középiskola tavaly havi 5000 dollárért bérelte fel a Shenker Russo & Clark, LLP-t, és nemrégiben megújította a céggel kötött szerződését. Az eredeti megállapodás értelmében az Albany-i székhelyű ügyvédi iroda lobbizik a főiskola nevében olyan kérdésekben, mint az oktatás, a finanszírozás és a kaszinójáték.

„(A Shenker Russo & Clark, LLP-nek) az állami költségvetésre és minden más általános jogszabályra kell összpontosítania erőfeszítéseit, mivel azok a főiskolára hatással vannak, a hallgatók és a főiskolai közösség oktatási tapasztalatainak javítása érdekében” – áll az eredeti szerződés feltételeiben.

A Las Vegas Sands, a piaci kapitalizáció szerinti legnagyobb szerencsejáték-vállalat, 6 milliárd dolláros kaszinóhotel építését tervezi a Nassau Coliseum helyén, Uniondale-ben. A törekvés körüli csekély vita ellenére, az LVS ajánlatát széles körben az egyik leghitelesebbnek tartják a downstate-i kaszinóversenyben.

A Nassau Állami Főiskola más megközelítést alkalmaz, mint a Hofstra

A Newsdaynek adott interjújában Jerry Kornbluth, a főiskola szóvivője elmondta, hogy az intézmény nem kérte fel a Shenker Russo & Clarkot, hogy lobbizzon az iskola nevében a kaszinóprojekt kapcsán, hozzátéve, hogy a Sands valószínűleg saját maga lobbizik.

Még közvetlen lobbitevékenység nélkül is, a közösségi főiskola a spektrum másik végén áll, amikor a Sands kaszinó tervéről van szó, mint a Hofstra Egyetem. A Hofstra határozottan ellenzi a kaszinótervet és pert indított Nassau megye ellen, azt állítva, hogy a megye megszegte a környezetvédelmi felülvizsgálatra és a nyitó gyűlésekre vonatkozó törvényeket a Sands-szel kötött bérleti szerződés átruházása során.

Ez a kapcsolat olyannyira elmérgesedett, hogy februárban David Paterson volt kormányzó – aki jelenleg a Sands lobbistája – azt mondta, hogy a Hofstra megakadályozta, hogy beszédet tartson abban az iskolában, ahol a jogi diplomáját szerezte. A következő hónapban Bruce Blakeman, Nassau megye vezetője, összejátszás vádjával lépett fel a Hofstra ellen, azt állítva, hogy az iskola képviselői megpróbálták segíteni Steve Cohent, a New York Mets tulajdonosát és a Hard Rock Internationalt, a queensi kaszinó engedélyére pályázó céget.

A Hofstra tagadta ezeket az állításokat, bár az iskola világossá tette, hogy nem ellenzi a New York-i kaszinókat. Csak nem akar egyet sem az egyetem közelében. A Nassau Állami Főiskola a maga részéről nem foglalkozik ilyen ügyekkel és az LVS terv támogatása indokolható, ha figyelembe vesszük az iskola nagy költségvetési hiányát.

A Nassau Állami Főiskola profitálhat a kaszinóból

Bár a Nassau Állami Főiskola nem lobbizik közvetlenül a Long Island-i kaszinótervvel kapcsolatban, viszont az iskola nyerhet azon, ha a Sands elnyeri a szerencsejáték-engedélyt, illetve veszíthet is, ha ez nem történik meg.

A szerencsejáték-vállalat 2023 januárjában közölte, hogy az iskolát képzési létesítményként fogja használni. Ez a köz- és magánszféra közötti megállapodás munkahelyteremtő és bevételtermelő lehet az iskola számára.

A kaszinóüzemeltető és a közösségi főiskola közötti partnerség elindíthatja a kapcsolódó tanfolyamok létrehozását, beleértve többek között a kaszinó- és szállodai vezetésre, a biztonságra, a kulináris programokra, valamint a találkozókra és bankettekre összpontosító képzéseket.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)