Online Kaszinók

Érdekelnek az online kaszinók vagy kipróbálnád interneten a legújabb gyümölcsös gépeket? Itt mindent megtalálsz, ami a magyarországi legális online kaszinókkal kapcsolatos: bennfentes információk, nyerőgépek, rulett, blackjack, élő játékok és sok más érdekes információ.
Casino Big Data

Big data az online kaszinók szolgálatában

Talán még olvasóink közül is kevesen tudják, de a modern kaszinó-igazgató a legkevésbbé sem a “hagyományos szivarozó, konyakot kortyolgató félmaffiózó”, hanem inkább hasonlít egy mérnökhöz.

Az online kaszinók életét, sikerességét alapvetően az határozza meg, hogy

  • milyen költséggel (hatékonysággal) szereznek új ügyfeleket
  • mennyire sikeresen konvertálják ezeket az ügyfeleket befizető játékossá
  • mennyi ideig tartják fent egy már megszerzett játékos érdeklődését
    és végül, de nem utolsó sorban
  • milyen költséghatékonysággal működtetik az online kaszinót.

Ezek többsége – ellentétben a hagyományos kaszinókkal – igen jól mérhető adat. Könnyűszerrel megállapítható, hogy honnan jönnek az adott oldalra a látogatók, és hogy milyen százalékban regisztrálnak, fizetnek be. Ügyes szoftverek segítségével még azt is meg lehet figyelni, hogy melyik látogató hova kattint az oldalra, melyek az elhanyagolt és melyek a frekventált helyek.

A játékosok magatartásáról is árulkodnak a számok, milyen nemű, milyen korú játékos a nap melyik szakában melyik játékon játszik, hogy áll ez összefüggésben az adott játék elhelyezkedésével a weblapon. Mennyi időbe telik el az első és a második befizetés között. Mik egy adott játékos kedvenc időpontjai.
Kis igyekezettel az is kideríthető, hogy befolyásolja- e egy zápor, vagy a jó idő egy adott helyen a játékosok számát, vagy éppenséggel ki ünnepeli aznap a névnapját.

Ezek az adatok az ügyes kaszinó kezében valóban aranyat érnek. Ezeket felhasználva tudják egyre jobbá és jobbá tenni a weboldalt, és jobb promóciókat, személyre szabott ajánlatokat készíteni a játékosoknak.

A big data segítségével a jövőben ki lehet szűrni a potenciális csalásokat, segíteni a szenvedélybetegeken.

Természetesen a nagy mennyiségű adatra vigyázni is kell, ezért az ittapiros azt ajánlja, hogy csak olyan online kaszinókban játszatok, amelyeknek megfelelő adatvédelmi szabályzata és információbiztonsági szabályozása, legalább egy ISO27001 minősítése van.