Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Szalai - Rossi

Akkor ma kijutunk az EB-re

Véleményem szerint csodálatos mérkőzés elé nézünk ma este 20:45-ös kezdettel, amikor a magyar nemzeti tizenegy Európa-bajnoki selejtezőn Litvánia második legnagyobb városában, Kaunasban lép majd pályára.

A Marco Rossi vezette válogatott az elmúlt szombaton  hazai pályán, a szerbek elleni 2-1-es győzelemmel folytatta elképesztő menetelését, ma pedig a Baltikum inkább kosárlabdázásáról elhíresült országában, Litvániában küzdhet meg a pontokért.

Hogy milyen eséllyel azt jól példázza a két együttes csoportjában elfoglalt helyezése, illetve pontszáma, hiszen amíg a mieink egy montenegrói döntetlent leszámítva hibátlan mérleggel menetelnek (többek között a kvartett legerősebbnek vélt alakulatát, a szerbeket oda-vissza legyőzve), addig a litvánok messze távolból figyelik a továbbjutást jelentő első két helyéért folyó immár három szereplőssé csökkenő harcát.

És ez még akkor is igaz, ha a mai ellenfelünk legutóbb hatalmas bravúrt bemutatva idegenben múlta felül a története mélypontjára kerülő bolgár válogatottat. Viszont ezzel a győzelemmel sem kerültek közelebb a továbbjutáshoz, sőt, erről már mindkét riválisunk hónapokkal ezelőtt lemondhatott.

Mi viszont éppen ma válthatjuk meg a repülőjegyünket a 2024-es Európa-bajnokságra, ugyanis egy papírforma győzelemmel már matematikailag is ott leszünk a jövő évi kontinensviadalon.

Hogy ehhez a litvánoknak is lesz egy-két szavuk? Minden bizonnyal igen, bár én úgy gondolom, hogy az az egy-két szó majd a lefújás után érkezik tőlük, és úgy fog hangozni:

„Gratulálunk a továbbjutáshoz”

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban mi mást is ajánlhatnék nektek (ráadásul ez legutóbb is bejött), mint magyar győzelmet. Ezúttal azonban bátrabb leszek, hendikeppel is a mieink sikerét várom.
Odds: 1,82

Várható kezdőcsapatok:

Litvánia: Zubas – Utkus, Girdvainis, Lekiatas – Lasickas, Sirvys, Gineitis, Vorobjovas – Slivka, Cernych, Paulauskas

Magyarország: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai – Nego, Kerkez, Nagy, Styles – Sallai, Szoboszlai, Varga

A sorsdöntő mérkőzést az M4 csatornán tekinthetjük meg.

Fotó: MTI/Illyés Tibor
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)