Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Beugró ellenfél ellen kezdenek női kéziseink az olimpiai selejtezőn

Két Euro-kupa mérkőzéssel hangolt az olimpiai selejtezőkre a magyar női kézilabda válogatott. Golovin Vlagyimir együttese előbb súlyos, 33-18-as vereséget szenvedett idegenben a norvégoktól, majd hazai pályán különösebb gond nélkül, 36-30-ra győzte le Ausztria nemzeti csapatát.

Az olimpiai kvalifikációs tornán a mieink egy négyes csoportban küzdenek majd az első két, párizsi repülőjegyet érő helyért. Mindezt hazai pályán, Debrecenben teheti a magyar válogatott. Idő közben a kvartettben változás történt. Kamerun visszalépett, a helyére pedig Nagy-Britannia ugrik be. A másik két rivális: Svédország és Japán személye változatlan.

Ez a csere a csoport esélyein komolyabban nem változtat. A kiemelkedő, de talán nem verhetetlen svédek, és a papíron a mieinknél szerényebb tudású, de korábban már komoly meglepetést okozó japán válogatott, valamint a magyar csapat mellett Kamerun kijutása bombameglepetés lett volna.

E téren nagyobb veszélyt biztos nem jelent majd a többiekre brit csapat. A szigetországban ugyanis a saját rendezésű, 2012-es olimpia előtt kezdtek el érdemben foglalkozni a kézilabdával, hogy a férfi és a női szakágban is élhessenek az alanyi jogon járó részvételi joggal. Nagyobb hagyománya pedig azóta sem lett Nagy-Britanniában ennek a sportágnak.

A magyar együttes éppen a britek ellen kezd. Golovinéknak nem lehet más a célja, mint egy nagy gólkülönbségű győzelem, amely adott esetben, pontegyenlőségnél a végelszámolásnál is segíthet. Eközben a csoport másik mérkőzésén Svédország csap össze Japánnal.

 

(Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)