Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Chelsea - Real Madrid

Chelsea – Real Madrid újratöltve

Szerdán este 21 órai kezdettel folytatódnak a Bajnokok Ligája küzdelmei, a keddi két negyeddöntőt követően ma az állva maradt mezőny másik fele is bemutatkozik az elődöntőbe jutásért rendezett párharcok első felvonásán.

A négy ma pályára lépő csapat közül három, a Chelsea és az otthonukban vendégeskedő Real Madrid, illetve a német rekordbajnok, Bayern München rendszeres szereplői a legrangosabb európai kupasorozat végjátékának, ám a Juventus gárdáját nagy meglepetésre legyőző Villarreal személyében egy meglepetéscsapat is bejutott a kontinens legjobbjai közé.

Lewandowskiék toronymagas favoritjai ennek a párharcnak, talán már az is nagy szenzáció lenne, ha a „Sárga Tengeralattjárónak” becézett spanyol gárda legalább hazai pályán borsot tudna törni a németek orra alá.

A másik összecsapásnak a Stamford Bridge ad otthont, ahol megismétlődik az elmúlt szezon egyik slágermérkőzése, a címvédő Chelsea és a spanyol listavezető, Real Madrid találkozója. Akkor a két nagyágyú az elődöntőben csapott össze, amelynek végén az az angolok örülhettek, hogy aztán meg se álljanak a végső győzelemig.

A tavalyi 2-0-ás londoni győzelem az idei kiírással szemben már a visszavágó volt, és még élt az idegenben rúgott gólok szabálya, márpedig Tuchel tanítványainak a madridi 1-1 ennek tükrében akkor egy fél győzelemmel ért fel.

Most viszont több szempontból is merőben más a helyzet. Az egyik legfontosabb, hogy számomra érthetetlen módon eltörölték az idegenben lőtt gólok szabályát, még nagyobb passzivításra „ítélve” a mindenkori vendéget, a másik pedig, hogy a közelmúltban mindkét együttes hazai pályán szaladt bele egy-egy kijózanító pofonba. A királyi gárda az ősi rivális, Barcelona, míg a londoniak az acélosnak még jóindulattal sem nevezhető Brentford gárdája ellen kaptak egy négyest.

A szellős védekezés különösen az utóbbi csapat esetében számít ritkaságnak, elég ha csak azt említjük, hogy az idei BL-szezon mind az öt hazai meccsét kapott gól nélkül hozták le.

Hogy ma is így lesz-e, az a kiváló formában lévő francia középcsatár, Karim Benzema gólérzékenysége miatt erősen kérdéses, de úgy gondolom, hogy éppen a közelmúlt súlyos pofonjainak következtében mindkét szakvezető azóta legalább tucatszor átvette a legalapvetőbb védekezési sémákat, és óvatosabb taktikával küldi majd harcba az övéit.

Éppen ezért jó szívvel ajánlom a  tegnapi, sikeresnek bizonyuló Manchester City – Atlético Madrid  tippemet, amelyet lemásolva erre a mérkőzésre is indokoltnak tartok.

A Tippmix ajánlatából tehát a Gólszám: 2,5 alatt fogadást (1,66-os odds) javasolom.

A két BL-negyeddöntőt az M4, illetve a Sport1 21 órától élőben közvetíti.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)