Sportfogadási tippek

Az online szerencsejáték sava-borsa. Egy jó meccs nem az igazi sportfogadás nélkül. Szeretnél képben lenni a várható eredményekkel? Elemezzük közösen az esélyeket. Igazi érdekességek várnak rád!
Döntetlen stratégia

Fókuszban a döntetlen stratégia

Amikor az ember sportfogadásra adja a fejét, azt reméli, hogy az általa választott csapat vagy játékos nyerni fog. Létezik azonban egy másik alternatíva is: a döntetlen stratégia. Ez egy kevésbé szokványos módszer, azonban ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne hatékony. Sőt, több esetben még sokat is hozhat a konyhára, ha tudatosan és gondosan kiválasztott stratégiával játszunk. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk, melyik sportágaknál és milyen módon lehet érdemes a döntetlenre fogadni.

Mi az a döntetlen stratégia?

Ebben az esetben arra fogadunk, hogy a két fél nem bír majd egymással. A bukmékerek pedig nem is fizetnek érte rosszul: az X ugyanis általában magas szorzókat jelentenek. A döntetlen stratégia pedig akár hosszú távon is alkalmazható, hiszen nem egy ritka kimenetelről van szó. Nyilvánvalóan megvannak a maga előnyei és hátrányai. Annak ellenére, hogy gyakori eredmény lehet, nem nyújt ugyanolyan élményt, mint szurkolni az egyik csapat győzelmének. Ráadásul az utolsó másodpercben is megváltozhat minden. Ellentétben azzal, ha már a zsebünkben a pénz, hiszen hazai vagy vendég csapat több góllal vezet az utolsó percekben. A nyeremény viszont könnyen kárpótolhatja a játékosokat.

Sportok, ahol működhet a döntetlen stratégia: foci, jégkorong és a többiek

Valószínűleg keveseket fog meglepni, de az egyik legjobb sportág a döntetlen stratégia szempontjából a labdarúgás. A focit még sok kritika is éri amiatt, hogy sokszor egyáltalán nem születik gól a meccseken. Érdemes továbbá megnézni, melyik bajnokságokban és melyik csapatoknál fordul elő sok X. Az olasz első- és másodosztály például pont ilyen. Jó példa továbbá szinte bármelyik világesemény, ahol a kieséses szakaszban sokszor csak a büntetők döntik el a továbbjutást vagy a végső győzelmet. A fogadóirodáknál azonban ez már döntetlennek számít. Két hasonló erősségű csapat találkozása esetén pedig szintén nagy lehet a sansz a pontosztozkodásra, legyen szó bármilyen bajnokságról vagy kupáról.

Alapvetően olyan csapatsportoknál ajánlott kipróbálni ezt a módszert, ahol kevesebb a gól és ezért gyakoribb a döntetlen eredmény is. Egy kosárlabda mérkőzésen inkább öngyilkosság X-re tippelni, mintsem jó ötlet. Ugyanakkor léteznek olyan egyéni sportok is, ahol gyakori a döntetlen. A sakkban nemcsak sokszor fordul elő, hanem ez a leggyakoribb kimenetel. Ennek oka, hogy a profi sakkmesterek olyan magas szinten játszanak, hogy alig-alig bírnak egymással vagy pedig nem is akarnak kockáztatni. Ahhoz pedig, hogy eldőljön a parti, általában egy-egy nagyobb hibára is szükség van egyik féltől. Igaz, ebből kifolyólag a szorzók sem olyan magasak rá. Érdemes lehet még a jégkorong mérkőzéseket is megcélozni, ahol szintén nagy az esélye a döntetlen kimenetelnek.

Összegezve tehát, a döntetlen stratégia jó ötlet lehet a

  • labdarúgás, a
  • jégkorong és a
  • sakk

sportágainak esetén, viszont nem valószínű, hogy hatékony a

  • kosárlabda, a
  • kézilabda vagy
  • egyéb sok gólt hozó sportoknál.

 

Jégkorong döntetlen stratégia

Legjobb döntetlen stratégia: létezik a biztos recept?

A döntetlen stratégia tehát működhet. Legjobb módszer és biztos nyerési taktika azonban nem létezik. Ennek ellenére ki lehet próbálni olyan recepteket, amelyek sikerre vezethetnek. Először is ismerkedjünk meg magával a matematikával, ami a döntetlen kimenetel mögött „rejtőzik”. Mivel az X olyan eredmény, ami az utolsó pillanatig kérdéses, a fogadóirodák is magas szorzókat tesznek rá. Így körülbelül 3-as oddsokkal lehet számolni egy döntetlennél. Ez az eredmény pedig akkor is gyakran előfordulhat, ha esélyes játszik esélytelennel vagy két egyforma erősségű együttes.
Mivel a döntetlen stratégia elsősorban a fociban jelent bevált receptet, maradjunk a legnépszerűbb sportnál. Mint arról már esett szó, célszerű előzetesen felmérni a különböző bajnokságokban előforduló döntetlenek számát. A top 5 európai liga közül általában a Serie A, vagyis az olasz bajnokság adja statisztikailag a legtöbb döntetlent. Ennek számtalan oka van: az olaszok például híresen védekező típusú játékot képviselnek. Akár egy klubot is kiválaszthatunk, vagyis minden esetben az ő mérkőzéseikre fogadunk. A 2020-2021-es szezonban a Torino például 16 döntetlent játszott a 38 mérkőzéséből, vagyis majdnem minden második meccsén X-elt. Aki kizárólag őket játszotta meg egy hatékony döntetlen stratégiával, sokat tehetett zsebre. A másodosztály szintén különösen híres e tekintetben, vagyis nagyon sokszor nem jutnak dűlőre a felek. Ugyanebben az idényben még a bajnok Empoli is 16 alkalommal osztotta meg a pontokat aktuális ellenfelével.
Ügyes húzás lehet, ha a végeredmény helyett az első félidőre fogadunk. Több esetben látni rá példát, hogy a kiscsapatok kihúzzák az első 45 percet, mielőtt kipukkad a lufi. Vagy éppen két erős klub gyűri egymást és a második játékrészre hagyják a döntést. A Martingale fogadási stratégia sokak által kedvelt módszer, de más taktikákat is kipróbálhatunk. Fontos, hogy ismerjük a csapatokat, a játékosokat, a formákat és elemezzük a helyzetet. Találni olyan klubokat, amelyek az átlagnál jóval többször játszanak döntetlent vagy olyan mérkőzéseket, ahol mindkét csapat számára megfelelő eredményt jelentene az 1-1 pont. Célszerű ezért a teljes kontextust megvizsgálni, hiszen minden forduló más és más.

Összegző

Amennyiben előre meghatározott keretek és terv szerint fogadunk, jelentősen növelhetjük esélyeinket. Fontos ezért, hogy elkötelezzük magunkat egy bizonyos módszer mellett és szabjunk rá egy egyéni keretet, hogy mennyit vagyunk hajlandóak kockáztatni. Előfordulhat az is, hogy nem jön be a döntetlen stratégia, a Martingale-módszerrel azonban hosszú távon is profittal jöhetünk ki, de ehhez nagy induló tőkére lesz szükség.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)