Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Juventus-Inter

Egy szomorú vasárnapi Derby d’Italia

Noha már másfél hét telt el azóta, hogy az olasz válogatott vereséget szenvedett a nem túl acélos észak-macedón nemzeti csapat ellen, a kedélyek azóta sem csillapodnak Itáliában.  Az óriási felzúdulás érthető, a négyszeres világbajnok Squadra Azzurra immár zsinórban másodszor marad le a vébéről, ráadásul ezúttal hazai pályán, Palermóban bukták el a pótselejtezőt.

Az olasz szimpatizánsok, vagyis a „tifosók” számára ez a pofon egy pusztító földrengéssel volt egyenértékű, mert ugyan ki hitte volna, hogy kevesebb mint egy évvel azután hogy Mancini tanítványai meghódították Európát, idén ismét csak televízión követhetik a világ legnagyobb sporteseményét.

Ám örök igazság, hogy az élet megy tovább, és mindez a válogatott kudarca után sem lesz másképpen, ugyanis a hétvégén máris folytatódnak a Serie A küzdelmei.
Ráadásul a középpontban a futballvilág egyik legjobban várt rangadója, a vasárnap 20.45-kor kezdődő Derby d’Italia, vagyis a két rekordbajnok, a Juventus és az Internazionale összecsapása lesz.

A bajnokságot gyatrán kezdő Juventus játszik hazai pályán, és az elmúlt hetek alapján nem csak ez, hanem a két csapat formája közti különbség is a torinóiak felé billenti a mérleg nyelvét. Massimiliano Allegri fiait januárban még a legelfogultabb Juve-szurkolók sem várták a dobogóra, ám az elmúlt időszak alaposan rácáfolt az esélylatolgatásokra. A szerb gólvágó, Vlahovics érkezésével új élet költözött a zebramezesekbe, és hétről hétre folyamatosan csökkentették a hátrányukat az éllovas Milan és üldözői, a Napoli és a mai ellenfél, vagyis az Inter mögött.

Ez a hosszú hajrá eddig olyan jól sikerült, hogy nem pusztán a dobogó vagy a BL-helyek,  hanem egyenesen a bajnoki cím is elérhető közelségbe került Bonucciék számára.

Természetesen a milánói oldalnak is lesz egy-két keresetlen szava mindehhez, és ez még akkor is igaz, ha egyre szembetűnőbb Simone Inzaghi alakulatának pocsék formája.
Ezt alátámasztja a tény, hogy a „nerazzurri” a legutóbbi hét mérkőzéséből mindössze egyet, a kiesőjelölt, Salernitana ellenit  nyerte meg. A javításra remek alkalom lesz a vasárnap esti piemonti látogatás, amelyen a címvédő a legerősebb összeállításában léphet pályára.

Egy biztos, vasárnap este tizenegy órára sok minden tisztázódik majd. Többek között az, hogy melyik sztárcsapat mondhat le végérvényesen a „scudettóról” szőtt álmáiról ezen a minden pillanatában szikrázó, rendkívül taktikus, és igazi, szenvedélyekkel túlfűtött, vérbeli olasz rangadón, amelyet a Sport2 élő közvetítésében követhetünk figyelemmel.

Hogy ezen a, kiélezett, háromesélyes mérkőzésen az esélylatolgatás se maradjon el, a Tippmix kínálatából ezúttal a gólszámokra és a büntetőlapokra fogadnék, azaz arra tippelnék, hogy kevés gólos rangadó elé nézünk, ám a nagy tét miatt egyúttal kőkemény, olykor durvaságba hajló ütközetet varázsolnak elénk a calcio legjobbjai.

Gólszám: 2,5 alatt (1,79).
Büntetőlapok száma: 5,5-nél több (1,83).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)