Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Bayern

Elég bosszúszomjas-e a Bayern München?

A nemzetközi kupák hétközi fordulója után a figyelem újra a bajnokságok felé fordulhat.

Egyik-másik topliga idejekorán eldőlni látszik, de azért az éllovasoknak akad még tennivalójuk, hogy bebiztosítsák a helyüket a képzeletbeli dobogó legfelső fokán. Ezen bajnokságok közé tartozik a Bundesliga, ahol a Bayern München magabiztosan menetel az újabb aranyérem, vagy ahogyan ott díjazzák,  a salátástál felé.

A bajorok előnye hat fordulóval a vége előtt immár hat pont az őket üldöző Borussia Dortmunddal szemben (ráadásul egy meccsel kevesebbet játszottak) amely megnyugtatónak látszik, ám a címvédő egész éves formája enyhén szólva is ingadozó.

A szemkápráztató, sokgólos győzelmek mellett megmagyarázhatatlan, olykor kiütéses vereségek  csúfították el Lewandowskiék mérlegét, amely figyelmeztető lehet a jövőre, különösen a Bajnokok Ligája további küzdelmeire nézve.

Az egyik ilyen meglepő fiaskó éppen a mai ellenfél otthonában érte Mülleréket, amikor a szomszédvár, Augsburg gárdája novemberben 2-1-re legyőzte őket.
A revans lehetősége adott, a 15.30-kor kezdődő találkozót ezúttal hazai környezetben vívhatja a rekordbajnok.

Ám van még valami, amely a visszavágáson kívül nagyszerű motiváló tényező lehet Nagelsmann tanítványai számára. Ez pedig a szerdai BL-mérkőzés, amelyen még a saját szurkolói is nehezen ismerhettek rá kedvenc csapatukra. Az előzőleg kissé lesajnált Villarreal ugyanis nagyon érett, taktikus futballal rukkolt elő, és legyőzte a münchenieket. Aki látta a találkozót, tanúsíthatja, hogy a 0-1-es végeredmény még a németek számára volt hízelgő.

A Bayern tehát nem kápráztatta el a rajongóit, ám a jövő heti visszavágón még kiköszörülhetik a csorbát, azonban kérdés, hogy a mai főpróbát vajon mennyire veszik komolyan…

Véleményem szerint már a BL-negyeddöntő visszavágója jár az fejükben, valamelyest tartalékolnának is, de szeretnék már most kiengesztelni az Allianz Arena népes szurkolótáborát.
Ez a kettősség pedig úgy oldható fel, hogy már az elején döntésre viszik a dolgot, és a második félidőben rápihennek a sorsdöntő BL-ütközetre.

Éppen ezért a Tippmix ajánlatából az „1. félidő hazai gólszám, 1,5 fölött” kimenetelt ajánlanám a figyelmetekbe (2,00 odds).

A mérkőzést az Arena4 csatornán 15.30 órától követhetjük nyomon.

/Fotó és grafika: FCBayern.com/
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)