Sportfogadási tippek

Az online szerencsejáték sava-borsa. Egy jó meccs nem az igazi sportfogadás nélkül. Szeretnél képben lenni a várható eredményekkel? Elemezzük közösen az esélyeket. Igazi érdekességek várnak rád!
Eredményhez köthető fogadás típusok

Eredményhez köthető fogadás típusok

Nagyon fontos, hogy a hagyományos fogadási típusok minden esetben a tiszta játékidőre vonatkoznak. Ha a fogadás az esetleges 2*15 perces hosszabbításra, büntetőpárbajra is vonatkozik, azt mindig kihangsúlyozzák.

Játékidő eredménye

A legegyszerűbb fogadási típus. A mérkőzés kimenetelére (hazai – döntetlen – vendég) történő háromesélyes tippelés. Bizonyos sportok (pl: tenisz, röplabda…stb.) esetén csak kétesélyes fogadás lehetséges. A tippmixpro.hu oldalon a fogadószelvényen ezt a tipusú fogadás 1X2-vel jelölik.

Dupla esély

A mérkőzés három lehetséges végkimeneteléből egyszerre kettőre tippelünk. Természetesen így kisebb a nyeremény, de jóval nagyobb az esélyünk a helyes tippre.

A következő dupla esélyek lehetségesek:

  • 1X – hazai győzelem és döntetlen
  • 12 – hazai és vendég győzelem
  • X2 – döntetlen és vendég győzelem

Azaz, ha például 1X opcióra tippelünk, akkor hazai győzelem esetén és döntetlen esetén is nyerünk.

DNB (Draw No Bet)

Döntetlenre nem lehet tippelni ennél a fogadási típusnál, csak a két csapat győzelmére tippelhetünk. Döntetlen esetén a tét visszajár.

Pontos eredmény

A mérkőzés végeredményét kell pontos megtippelni. Például: Ferencváros-Újpest 1:1. Ez egy rizikósabb fogadási típus (sokkal jobban is fizet), mert itt hiába találjuk el, hogy döntetlen lesz a végeredmény, mert ha az éppen 0:0 vagy 2:2…stb., akkor vesztes a fogadásunk.

Félidő eredménye

Ugyanúgy működik, mint a “Játékidő eredménye” típusú fogadás, de itt nem a végeredmény számít, hanem a félidei eredmény.

Félidő/Vége eredménye

Ez a fogadási típus a “Félidő eredménye” és a “Játékidő eredménye” fogadástípus kombinációja.

Összesen 9 lehetséges kimenetel közül választhatunk (Félidei állás/Végeredmény – 1/1; 1/2; 1/X; 2/1; 2/2; 2/X; X/1; X/2; X/X).

Csak akkor nyertes a fogadásunk, ha mindkét tippünk jó. Például X/1 esetén akkor nyerünk, ha félidőben döntetlenre állnak a csapatok és a mérkőzés végén a hazai csapat nyer.

Hendikep

A hagyományos hendikep fogadásnál az egyik félnek már a mérkőzés elején az egyik csapatnak egy vagy több gólos/pontos virtuális előnyt adnak, amit majd a végeredményhez hozzáadnak.

Például a Kispest- Ferencváros mérkőzésen a tippünk: Kispest +1. Ebben az esetben, ha a valós végeredmény a 0:1, akkor döntetlen esetén tippeltünk helyesen, hiszen a Kispest góljaihoz 1-et hozzá kell adni. Ha a valós eredmény 0:0, akkor a Kispest győzelme számít helyes tippnek…stb.

Akkor ajánlott hendikepes fogadást választani, amikor túl egyértelmű valamelyik csapat fölénye (ezzel együtt kicsi az odds is). A hendikepes fogadásokkal megpróbálják kiegyenlíteni az oddsokat. Nemcsak labdasportok esetében vannak hendikepes fogadások, ez egy nagyon népszerű fogadási típus teniszben is például.

Ázsiai Hendikep

A hendikep fogadással megegyezően az ázsiai hendikep esetében is az egyik csapat virtuális előnyben/hátrányban van a másik csapattal szemben. Az ázsiai hendikep abban különbözik a hagyományos hendikeptől, hogy itt nem egész számok a virtuálisan hozzáadott számok, hanem törtek (0,25; 0,5; 0,75; 1,25; 1,5; 1,75…stb.), ennek köszönhetően döntetlen kimenetel nincs. Az ázsiai hendikepnek két alapvető típusa létezik:

  • normál ázsiai hendikep (0,5; 1,5; 2;5…stb.)
  • dupla ázsiai hendikep (0,25; 0,75; 1,25; 1,75…stb.)

Példa a normál ázsiai hendikepre: Kispest-Vasas mérkőzésen a tippünk: Kispest +0,5. Azaz a végén Kispest góljaihoz 0,5-öt hozzá kell adni. Tehát ha a valós végeredmény Kispest győzelem döntetlen, akkor nyer a Kispest, Vasas győzelem esetén a Vasas. Ha a Kispest +1,5 a tippünk, akkor Kispest győzelem, döntetlen és egygólos Vasas siker esetén is s Kispest nyer.

A dupla ázsiai hendikep esetén a tétünk feleződik. A tétünk fele egy hagyományos hendikeppel (pl:0-s hendikep), a másik fele 0,5-ös hendikeppel lesz lekötve >>> azaz 0,25-ös hendikeppel az egész tétre vetítve.

Példa a dupla ázsiai hendikepre: Kisvárda-Mezőkövesd mérkőzésen a tippünk: Kisvárda +0,25, 2.000 Forintos téttel 2-szeresen odds-on. A valós végeredmény 2:2.

Hogy oszlik meg a fogadás?

0-s hendikepnél az eredmény 2:2 azaz nem nyert a Kisvárda. A tétünk fele, azaz 1.000 Forint veszít.

0,5-ös hendikep a tétünk másik fele. Itt nyert a Kisvárda, hiszen 0,5 gólt hozzá kell adnunk a Kisvárda góljaihoz. Itt a megállapított eredmény: Kisvárda-Mezőkövesd 2,5:2.

Az ázsiai hendikepnél lehetséges nyertes szelvény, részben nyertes szelvény, részben vesztes szelvény és vesztes szelvény.

Az ázsiai hendikep fogadási típus az legkomplexebb fogadási típus. Kifejezetten csak nagy tapasztalattal bíró sportfogadóknak ajánlott! Mindenképpen érdemes komolyan utána olvasni mielőtt ázsiai hendikep fogadást kötünk.

A tippmixpro.hu részvételi szabályzatában nagyon alaposan elmagyarázzák az ázsai hendikepet, és minden verzióra részletesen bemutatnak egy-egy példát.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)