Sportfogadási tippek

Az online szerencsejáték sava-borsa. Egy jó meccs nem az igazi sportfogadás nélkül. Szeretnél képben lenni a várható eredményekkel? Elemezzük közösen az esélyeket. Igazi érdekességek várnak rád!

Feltérképeztük a román ezüstrangadó erőviszonyait

Nincs két egyformább csapat a román női kézilabda élvonalban, mint a Bistrita és a Rapid Bukarest. Legalábbis a tabella alapján, amelyen mindkét együttes 45 ponttal üldözi a Romániában szinte (erre majd még visszatérünk) verhetetlen, 51 pontos CSM-et.

Fej-fej mellett a tabellán

Tizenkilenc forduló után mindkét együttes 15-15 győzelemmel és 3 vereséggel áll, hazai (8-0-1) és idegenbeli (7-0-2) mérlegük is teljesen megegyező. Ha a két csapat összesített gólkülönbségét nézzük, a Rapidé (+100) valamivel jobb ellenfeléénél (+75).

A kísértetiesen hasonló statisztikák azért rejtegetnek különbséget is. A Rapid ugyanis hazai pályán két góllal legyőzte a ligaszinten abszolút sztárcsapat CSM-et. A tavalyi bajnokságot veretlenül teljesítő listavezetőnek ez volt az egyetlen veresége hazai porondon a szezonban, így ez komoly fegyvertény.

Ha több évesre nyújtuk a vizsgált mintát, az szintén a Rapidnak kedvez. A bukarestiek 2022-es bajnoki címűk után tavaly másodikok lettek. A Bistrita ezekben az években előbb 8., majd (6 ponttal az ezüstérmes Rapid után) harmadik lett.

Kevesebb babér termett a Bukarestnek Európában, de egy magasabb polcon

Ennek folyományaként a Rapid idén is a BL-ben indulhatott, ahol a Ferencváros mögött egy ponttal lemaradva, éppen kieső helyen végezte a csoportkört. A pofozógép Zaglebie-t oda-vissza verte, míg otthon a Kristiansand (30-29) és a Ljubljana (27-22) ellen tudott nyerni. A tavaly döntőző Ferencvárostól Budapesten pontot lopott, majd otthon is szoros meccset játszva 20-23-ra kapott ki a román együttes.

Eközben a Bistrita egy kisebb sorozatban volt fajsúlyosabb tényező. Az Európa-ligában veretlenül zárt a Bensheim-Auerbach, a Nantes és a Lublin csoportellenfeleként. A papíron favorit franciákkal otthon ikszelt, majd a bukikat alaposan meglepve idegenben öt góllal nyert. Az első helyen való továbbjutás a negyeddöntőre a Mosonmagyaróvárt sodorta az útjába.

Az egymás elleniben az elmúlt három év meccseit nézve masszívan a Rapid felé borul a mérleg. 2021 kezdete óta hatból hat találkozót a fővárosiak nyertek, legszűkebb esetben két góllal. A legnagyobbra az őszi bajnokin nyílt az olló, amelyet 30-22-re nyert a Rapid.

Egy jó és egy még jobb keret

Ha az eredmények alapján ítéljük meg a párharcot, akkor valami olyasmi jön ki, hogy a Bistrita egy jó csapat, a Rapid meg egy kicsit még jobb. A két klub játékoskeretének összehasonlítása szintén erre erősít rá.

Posavec, Bazaliu, Seraficeanu, Laslo vagy a francia Niombla neve a kontinentális tornákon sem csengenek rosszul, ugyanakkor nem igazán van olyan játékosuk, aki stabil tag lenne egy európai szinten meghatározó válogatottban.

A Rapid ennél egy fokkal veretesebb névsort tud felmutatni. Szintén büszkélkedhetnek román válogatottakkal, a holland Estavana Polman és a francia Kanor-testvérek nevei pedig minimum közelítik az elitet. Kapusuk, Denisa Sandru több nemzetközi tornán volt már Románia húzóembere.

Magyar balszélsőjük, Korsós Dorina tudásszintje a válogatott határán táncol, ami nem kis részben köszönhető a Márton és Szöllősi-Schatzl jelentette komoly konkurenciának. A télen Milena Raicseviccsel tovább erősödtek.

Részletesebb csapatinfók híján kockázatos lenne bármit is előre kijelenteni a mérkőzéssel kapcsolatban! Ugyanakkor világosan kirajzolódik a Bistrita és a Rapid Bukarest közti fél, talán egy klasszis különbség. Kérdés, hogy a Bistrita hazai pályán mennyire tudja ezt eltüntetni. A két keret között ugyanis messze nincs olyan differencia, ami alapján ne lenne benne a hazai bravúr lehetősége.

Gloria Bistrita – Rapid Bukarest
román női kézilabda-bajnokság, 19. forduló
szerda, 16.30

 

(Kiemelt kép: Handbal Rapid Bucuresti/Facebook)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)