Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Manchester- Atlético Madrid

Folytatódik a Bajnokok Ligája

Három – júniusban lejátszandó – mérkőzés kivételével véget értek a világbajnoki selejtezők, így ma este visszatérhet a klubfutball csúcseseménye, a Bajnokok Ligája, amely a negyeddöntők első mérkőzéseivel folytatódik.

Kedden és szerdán két-két összecsapást rendeznek meg, és elnézve a párosításokat (kedd: Benfica-Liverpool, Manchester City-Atlético Madrid, szerda: Chelsea-Real Madrid, Villarreal-Bayern München) megállapíthatjuk, hogy sem izgalmakban, sem magas színvonalú fociban nem fogunk hiányt szenvedni a mindkét napon 21 órától kezdődő mérkőzéseken.

A keddi találkozók közül most elsősorban az Atlético Madrid manchesteri vendégjátékára fókuszáljunk, amely több szempontból is pikáns párosításnak tűnik.
Diego Simeone legénysége az előző körben egyszer már járt a mai meccs helyszínén,  és akkor a United ellen éppen idegenben, az Old Traffordon sikerült kiharcolnia a továbbjutást.

Ezúttal azonban nehezebb dolguk lesz, ugyanis a City sokkal jobb formában van, mint városi riválisa, ráadásul nem csupán a kezdő tizenegye, de az egész kerete tele van világklasszisokkal, így az angolok spanyol mestere,
Pep Guardiola könnyedén keverheti kénye-kedvére a lapokat.

Ám ha van olyan csapat Európában, amely elronthatja a Premier Liga listavezetőjének játékát, az éppen az Atlético Madrid, amely hosszú évek óta masszív, szervezett védekezésével éri el legynagyobb sikereit, jelesül a spanyol bajnoki cím megszerzését vagy a Bajnokok Ligája döntőjébe jutást, amely két ízben is sikerült nekik.

Miután a mai összecsapás még csak az „odavágó” lesz, úgy gondolom, hogy a két rendkívül felkészült,  a labdarúgás tudományának minden csínyját-bínját kívülről fújó szakvezető kissé óvatosabb taktikával küldi majd pályára az övéit, így a fogadási ajánlatom is ebből a feltételezésből ered.

A Tippmix esélylatolgatás rovatunkban tehát nem a győztesre tippelnék, hanem arra, hogy miután egyik gárda sem akar kockázatot vállalni, ráadásul az idegenben lőtt gólok szabályát is eltörölték, (amely a vendégek bunkerfociját vetíti előre), ezért jó eséllyel kevés gól születik a találkozón.

Gólszám: 2,5 alatt (1,97).

A két BL-negyeddöntőt az M4, illetve a Sport1 élőben közvetíti.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)