Sportfogadási tippek

Az online szerencsejáték sava-borsa. Egy jó meccs nem az igazi sportfogadás nélkül. Szeretnél képben lenni a várható eredményekkel? Elemezzük közösen az esélyeket. Igazi érdekességek várnak rád!

Történelmet írna Georgia, mi pedig részben hiszünk is bennük

Története során először juthat ki labdarúgó Európa-bajnokságra Georgia válogatottja. A kaukázusi ország annak felbomlásáig a Szovjetunió része volt, önálló országként viszont hét kvalifikációt is sikertelenül küzdött végig. Pótselejtezős tapasztalata viszont már van, a 2020-as kontinensviadalon való szerepléstől Észak-Macedónia ütötte el a playoff-döntőben.

A Kvaratskhelia fémjelezte csapat most újabb kísérletet tehet, méghozzá hazai pályán, az 50 000 fős Boris Paichadze Stadionban. Az ellenfél az a Görögország lesz, amelynek 2004-es tornagyőzelmére sokan emlékeznek, a legutóbbi két Eb-ről viszont lemaradt.

Georgia a playoff elődöntőjében a magyar szurkolók számára ismerős Budu Zivzivadze duplájával verték az egy gólos hátrányban emberhátrányba kerülő Luxemburgot. Ahhoz a meccshez képest viszont nagy erősítés, hogy az eltiltását letöltő Khvicha Kvaratskhelia ott lehet, minden bizonnyal a kezdőcsapatban.

A görögök még ennél is sokkal simábban, 5-0-ra intézték el az Eb-selejtezőben a dánok és a szlovének csoportjában egész jól kinéző Kazahsztánt. Gustavo Poyet együttese már a 9. percben előnyt szerzett, a 15.-ben megduplázta azt, a félidő lefújásakor pedig már négy gólon állt. Vagyis amennyire egy ilyen meccsen az lehetséges, minimum egy játékrészen át elég volt őrlángon égnie.

A játékosként BL-győztes Willy Sagnol vezette georgiaiak útja némileg az albánokéhoz hasonlítható, talán egy polccal lejjebb helyezve. Amíg Uzuniék az évek alatt sok topligás játékossal gazdagodtak, addig a georgiaiak húzóemberei mára zömmel az európai másodvonalban játszanak. A Napolival bajnok Kvaratshkelia személyében pedig már elit játékosuk is van.

Játékerőben a georgiaiak alighanem felveszik a versenyt a görögökkel. (Utoljára egyébként a 2022-es vb selejtezőjében találkoztak a felek: akkor a görögök idegenben nyertek, hazai pályán viszont csak egy ikszre voltak jók). Ami pedig mindkét csapatra igaz: a mostani ellenfél ütőképesebb lesz az elődöntősnél.

Tippünk

Érzésünk szerint Georgiának igenis lesz keresnivalója a papírón erősebb Görögország ellen. Cikkünk írásának pillanatában 1,50-es oddson fogadható a Vegason, hogy Georgia szerez gólt, ami megfontolandó. Mi azonban a tét nagysága, a mérkőzés döntő mivolta és a két csapat közötti csekély minőségkülönbség miatt várható óvatos játék okán túlságosan is tartunk egy 0-0-tól.

Ugyanakkor nem teszünk le arról, hogy a „Kvaradona” vezette georgiai támadósorban rejlő potenciálban bízzunk. Gondolva arra, hogy aligha dől el hamar Georgia javára az összecsapás, vélhetően az egész meccs folyamán lesz szükség – kinyílő görög csapat esetén pedig némi plusz – lehetőség is arra, hogy az ellenfél kapuját veszélyeztessék.

A közel 50 ezer hazai torok hangereje szintén segíthet majd abban, hogy alkalmasint a kapujukhoz szögezzék a görög válogatottat. Mindezt figyelembe véve jó opciónak érezzük, hogy 3,5-nél több georgiai szögletet várjunk.

 

(Pillanatnyi nyereményszorzók ekkor: 2024. 03. 26., 01:00

(Kiemelt kép: Georgian Football Federation/Facebook)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)