Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Szoboszlai

Hátradőlve

A maihoz hasonlatosan az elmúlt évtizedek selejtezősorozatai folyamán gyakran visszatérő jelenség volt, hogy a magyar labdarúgó-válogatott úgy futhatott neki az utolsó játéknapnak, hogy annak még annyi tétje sem maradt, mint Gedeon bácsi és Csipesz úr sakkpartijának a Dagály strandfürdő melegvizes medencéjében.

Ugyan már, ne vicceljük el a dolgot, kérhetné számon bárki, és valóban, sok igazság lenne a reklamálásban, elvégre Gedeon bácsiék mégis csak egy korsó sörben játszottak, márpedig az ilyesfajta tét könnyen megbénítja az embert. A mi nemzeti tizenegyünk viszont a csoportküzdelmek hajrához érve sokáig csak azért futott ki a gyepre, hogy néhányan mezt cserélhessenek az aktuális ellenfél legjobbjaival.

Így ment ez egészen 2015-ig, amikor minden megváltozott, és kereken harminc évet követően ismét kijutottunk egy világversenyre. Igaz, hogy mindebben benne volt a létszámemelés és a pótselejtező, de kit érdekelt ez akkor. Olyannyira lerágtuk a körmeinket, hogy sokunk azóta is csupán dísztárgyként tekint a fürdőszobai mosogatógépen porosodó körömcsipeszre.

Nos, ma, vagyis 2023. november 19-én visszatért a régi módi, ismét hátradőlve nézhetjük az utolsó csoportmeccsünket. Ezúttal viszont akad egy nem is olyan parányi különbség. A mai záró találkozót ugyanis azért nézhetjük végig páholyból, mert csütörtökön, egy rendkívül drámai összecsapáson megszereztük azt az egyetlen hiányzó pontocskát, amellyel bebiztosítottuk a helyünket a jövő nyári németországi Európa-bajnokságon.

Lehet, hogy nem ez volt Marco Rossi legénységének legjobb meccse, és nem az egyenlítő gól volt a magyar válogatott történetének legszebb találata, de a hőn áhított célt elértük, azaz beléphettünk az álmok kapuján.

Ezek után nem marad más hátra, mint hogy vasárnap 15 órától megszerezzük a csoportelsőséget, hiszen így a csoportok sorsolásánál kedvezőbb kiemelési pozícióból folytathatjuk.

Ehhez azonban az életéért küzdő montenegrói nemzeti csapatnak is lesz egy-két  keresetlen szava, tudniillik csak győzelem esetén marad meg a sansza továbbjutni. De egy telt házas budapesti mérkőzésen csekély esélyt látok a vendégsikerre

A magyar válogatott várható kezdőcsapata: Dibusz – Balogh, Lang, Szalai; – Nego, Nagy Á., Styles, Nagy Zs – Szoboszlai – Ádám, Németh

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban hazai győzelmet várok. Odds 1,7

A találkozót az M4 sport 15 órától élőben közvetíti.
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)