Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Betfred Thropy

Iráni buli lesz a sznúker-világbajnokságon?

Már csak nyolc kiadó hely maradt a 2022-es sznúker-világbajnokság főtábláján, de ma késő estére minden nyitott kérdésre választ kapunk.

A tegnapi – rendkívül eredményes – esélylatolgatás rovatunk ma sem maradhat el.

Nézzük a párosításokat:

Ali Carter (angol) – Matthew Stevens (walesi)

Nem akármilyen rangadóval kezdjük a mérkőzések elemzését. Két (egykori) nagyágyú, két fantasztikus képességű versenyző lép asztalhoz egymás ellen, hogy karrierjük alkonyán még egy nagyot alkossanak.
Miután két-két világbajnoki döntőbe jutottak be, és veszítették el azokat, most mindketten visszavágynak az Álmok Színházába, a sheffieldi Crucible Theaterbe.
Egy biztos, alaposan meg fogják izzasztani egymást a belépőért. De mi éppen ezért szeretjük őket.
Tippem: Ali Carter

David Gilbert (angol) – Anthony Hamilton (angol)

Egy újabb párharc, ahol két rutinos játékos találkozik, de amíg Gilbert későn érő típusként az elmúlt években került be az elitbe, addig Hamiltont már sokan többszörösen visszavonultatták volna. Ehhez képest közel az ötvenhez összekapta magát, és újból feltűnt a színen. Nem is akárhogyan. Élete első pontszerző győzelmével. Ám sajnos ez a vb nélküle zajlik majd.
Tippem: David Gilbert

Jimmy Robertson (angol) – Chris Wakelin (angol)

Talán a nap legjkiegyenlítettebb mérkőzése lesz, ugyanis a két versenyző játékerejét csaknem teljesen megegyezőnek vélem. Egy apró nüansz azonban Robertson felé billenti a mérleg nyelvét: jobban viseli a nyomást. Márpedig szerda este hatalmas nyomás lesz mindkettőjükön.
Tippem: Jimmy Robertson

Noppon Saengkham (thaiföldi) – Robert Milkins (angol)

Fölöttébb érdekes párosítás, hiszen itt aztán alig találunk valamit, amelyben hasonlítanának egymásra a felek.
A thai fiatalember rendkívül kiegyensúlyozott sznúkeres, aki a játék minden elemében kiváló, úgymond könnyen kiszámítható a teljesítménye egy-egy versenyen.
Ezzel szemben Milkins, az örök bohém, amolyan tékozló fiú, akire két héttel ezelőtt Gibraltáron rámosolygott a sznúker istene, és negyvenhat évesen  megnyerte élete első pontszerző versenyét. Ahhoz képest csodálatos teljesítmény, hogy két héttel korábban a Turkish Mastersen úgy kellett összeszedni  egy átmulatott éjszaka után.
Ma este azonban nem lesz buli…
Tippem: Noppon Saengkham

Liam Highfield (angol) – Yuan SiJun (kínai)

A két játékos ranglistahelyezése között mérföldnyi különbség van (43. – 86.) az angol versenyző javára, és ez jó eséllyel ki is fog jönni a tíz nyertig tartó mérkőzésén. Ám nem éppen úgy, ahogyan a logika diktálná. A lejjebb rangsorolt tehetséges kínai ifjú ugyanis rövidesen be fog robbanni a világelitbe. Talán már a jövő héten.
Tippem: Yuan SiJun

Jackson Page (walesi) – David Grace (angol)

Egy feltörekvő walesi tehetség találkozik egy rutinos angol játékossal, aki közel negyven kilótól szabadult meg, hogy jobban bírja a versenyek okozta megterhelést. Big Dave-ből így Tall Dave lett, és ezzel egy időben a játéka is magas színvonalúvá emelkedett. Kifejezetten szoros, drámai meccset várok,  ahol végül a másfél évtizednyi rutin győzedelmeskedik.
Tippem: David Grace

Graeme Dott (skót) – Jamie Clarke (angol)

Van egy örökifjú, immár 44 éves skót úriember, aki úgy határozott, hogy őt a teljes sznúkeridényből csak a világbajnokság érdekli. Ennek megfelelően minden áprilisban előkerül a félhomályból és mindenkit lenyűgöz a játékával. Az évek folyamán háromszor jutott döntőbe, egyet meg is nyert, miközben számtalan nagy skalpot tűzött fel az övére.
És amikor már azt hittük, hogy nem lesz több nagy dobása, néhány napja a selejtezőben meglökte élete második 147-es, azaz maximum breakjét.
Bizony, Graeme Dott feltöltötte a zsebdinamót, úgyhogy reszkethet Jamie Clarke, sőt az egész Crucible.
Tippem: Graeme Dott

Lei Peifan (kínai) – Hossein Vafaei (iráni)

Igazán egzotikus párharccal zárjuk a selejtezők sorát, ráadásul mindkét játékos a bemutatkozására készül a sznúkervilág legnagyobb eseményén. Már régóta többször, több helyen hangoztattam, hogy az iráni bajnok (képünkön) top tizenhatos kaliberű játékos, de évekkel ezelőtt nem csak hogy kiröhögtek ezen kijelentésem miatt, hanem egyenesen doktort hívtak hozzám.

Hossein Vafaei

Szerencsére mifelénk iráni származású a háziorvos, így a probléma meghallgatása után eltekintett a kényszergyógykezelésemtől.
Hossein ma pedig már tizennyolcadik a világranglistán, én pedig este iszom egyet mindkét iráni barátom egészségére.
Tippem: Hossein Vafaei

/Fotó é grafika: independent.co.uk, wst.tv/
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)