Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Telekom Veszprém

Irány a Final 4!

Ma este 18:45 perckor Telekom Veszprém – Aalborg Handbold kézilabda BL negyeddöntő a Veszprém Arénában.

Óriási az érdeklődés, már hetek óta minden jegy elfogyott, pedig a mai meccsre még állójegyeket is árultak. Ami biztos, piros lesz a lelátó, ugyanis a mai meccsre kifejezett kérés volt, hogy „mindenki pirosba”. Garantálható, hogy egy elképesztő kézilabda ünnep lesz a mai meccs, remélhetőleg Telekom Veszprém győzelemmel.

5-6 gólos Veszprém győzelem már megnyugtató különbség lenne a visszavágó előtt. Mi kell ehhez? Kimagasló kapusteljesítmény, elképesztően kemény (nem durva) védekezés Sipos és Ligetvári vezérletével és a szokásos ötletes támadójáték. Nagyon fontos, hogy Nenadics ma ihletett formában legyen, Lauge minden tekintetben a csapat vezére legyen, Mahe az EB-n mutatott formáját hozza, Nilsson belője a helyzeteit, amiből valószínűleg sok lesz, a szélsők ne nagyon hibázzanak ziccereket, a heteseket közel 100% …stb. Azaz mindenkitől a legjobb teljesítményre lesz szükség.

A két csapat keretét összehasonlítva a legnagyobb különbség kapusposzton van. Az szinte vitathatatlan, hogy a veszprémi kapus duó, a legjobb duó az egész BL mezőnyben. Ha nem megy Corallesnek, ott van Cupara, ami nagy megnyugvás, de ma talán az lenne a legjobb, ha Rodrigot nem kéne cserélni, mert annyira jól véd. Nagyon sok távoli átlövésre kell számítani, itt nagyon fontos, hogy a védelem segítse a védést, jó legyen a sáncmunka.

Amikor Momir Ilic-et tavaly nyáron kinevezték vezetőedzőnek Nagy László sportigazgató kijelentette, hogy a 2021-22-es évet beáldozza az egyesület a jövőbeni tervek miatt. Elsődleges cél a fiatal magyar kézilabdázók csapatba építése, jó lenne megnyerni a bajnokságot és a kupát, de a BL Final 4-el kapcsolatban nincsenek hiú ábrándok, az szinte biztos nem lesz meg idén.

Elment több nemzetközi sztár, de nem igazolnak helyettük senkit külföldről. Egy igazolás volt a nyáron, Sipos Adrián a Tatabányából igazolt a bakonyi csapathoz. Amikor a hír napvilágot látott, akkor többen kicsit, vagy inkább nagyon meglepődtek, de most már nincs olyan kézilabda szerető, ami megkérdőjelezné ezt az átigazolást. Sipos a szurkolók egyik kedvence lett pillanatok alatt, a megalkuvást nem tűrő védekezésével, a harcosságával, sőt most már az is elmondható, hogy támadásban is jól teljesít, ha éppen ott van rá szükség.

Eltelt kb. 10 hónap és a célok szempontjából a következő a szituáció. A magyar fiatalok beépítése remekül halad (nemcsak a magyar bajnokságban, hanem a BL meccseken is játszanak), a magyar kupát már megnyerte a Telekom Veszprém, a bajnokságban is már favoritnak számít, sőt most már ott tartunk, hogy komoly esély van a 6. kölni 4-es döntőre is. Ez a közel 1 év elég volt ahhoz, hogy Momir Ilics kinevezése egy remek szakmai döntés volt. A szurkolók imádják és most már nemcsak a játékos múltja miatt. Gyökeresen megváltoztatta a csapat játékát, általában nagyon jól kontrolálja a mérkőzéseket, a legjobbkor kér időt…stb.

Nagyon drukkolunk a Telekom Veszprémnek, hogy a BL-ben teljesítse túl a vezetőség céljait és hatodszor is legyen részese a legnagyobb 2 napos kézilabda fesztiválnak a Lanxess Arénában, június 18-án és 19-én. Ez az álma sok-sok ezer veszprémi szurkolónak, akik továbbjutás esetén már másnap intéznék az utazást…😊.

A Tippmixpro.hu oldalon a Veszprém mai győzelmére 1.42-es az odds. Arra is lehet fogadni, hogy a Veszprém jut be a Final 4-ba a párharc végén, itt 1,5-szörös a kifizetés, azaz egyértelműen látszik, hogy a fogadóirodánál a Telekom Veszprém a nagy favorit.

A mérkőzést a Sport 1 élőben közvetíti. a felvezető műsor 18:00 órakor kezdődik.

Fotó és grafika: MTI/Kovács Anikó
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)