Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Jégkorong vb-felkészülési mérkőzés - Magyarország - Koreai Köztársaság

Játék nélkül jutunk fel?

A csodálatos fekvésű szlovén fővárosban, Ljubljanában javában zajlik a jégkorongozók divízió 1/A világbajnoksága, ahol a magyar válogatott már az utolsó mérkőzésétől függetlenül, szombat délután feljuthat a világelitbe.

Ehhez „mindössze” annyit kell kiszurkolnunk, hogy a holnapi ellenfelünk, azaz a román válogatott ne verje meg az eddig erőn felül teljesítő, kellemes meglepetést szerző litván alakulatot.

És miután ma a mieink szünnaposak, ezt nem csupán mi, szurkolók, hanem a nemzeti csapat tagjai is kényelembe helyezkedve, karosszékekből tehetik meg. Más kérdés, hogy a tét hatalmas lesz, így valószínűleg mindannyian többet töltünk majd állva, vagy a levegőbe emelkedve, mert biztosak lehetünk benne, hogy izgalmakban aligha lesz hiány.

Hiszen mennyivel egyszerűbb lenne az élet, ha Sean Simpson tanítványainak vasárnap már csak egy „barátságos” találkozóra  kellene korcsolyát húzniuk keleti szomszédaink ellen, nem pedig egy vérre, akarom mondani feljutásra menő ki-ki meccsen küzdeni tovább az álmunkért, amelyet az elmúlt években oly keservesen üldöztünk, sajnos 2016 óta mindhiába.

És hogy ezúttal mik az esélyek? Megtekintve a világbajnokság eddigi összes mérkőzését, talán nem túlzás kijelenteni, hogy a mai összecsapásnak a vébé előtt kissé lesajnált litván válogatott az esélyese, eddig ugyanis meglepően szervezetten, gólra törően hokiztak, és bizony ellenünk is közel állták a bravúrhoz.
Mindezeket a románokról a legnagyobb jóindulattal sem lehet elmondani, hiszen eddig mindkét meccsükön rendkívül alárendelt szerepet játszottak, így nem véletlen, hogy 0 pont szerepel a nevük mögött.

Éppen ezért a Tippmix esélylatolgatás rovatunkban Litvánia győzelmét ajánlom, amellyel két legyet üthetünk egy csapásra. Egyrészt ezzel feljutunk, másrészt lesz egy kis zsebpénzünk ahhoz, hogy este némi tájjellegű, színes itallal ünnepeljük meg az újabb magyar hokicsodát.

Fotó és grafika: MTI/Koszticsák Szilárd
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)