Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
FC Barcelona

Javíthat a Barcelona

Ma este 21.30-tól egy vérbeli rangadót, a Real Sociedad – Barcelona összecsapást rendezik meg a spanyol elsőosztályú labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában, ahol a tét mindkét számára a Bajnokok Ligája indulást jelentő helyek valamelyikének megkaparintása.

Miután a bajnoki cím kérdése hat fordulóval a vége előtt már eldőlt, az izgalmakat a Real Madrid mögött tömörülő öt csapat  versengésében találjuk meg.

A három kiadó BL-helyre az Atlético Madrid, a Barcelona és a Sevilla pályázik legnagyobb eséllyel, de az utóbbi gárda városi riválisát, a Betist, vagy éppen a mai találkozón az utolsó szalmaszálba belekapaszkodni kívánó, poraiból feltámadni látszó Real Sociedadot sem szabad leírni.

A baszkok különösen annak tükrében bizakodhatnak egy jó eredmény elérésében (amely ez esetben kizárólag a három pont megszerzését jelenti számukra), hogy a mérkőzés helyszíne San Sebastian lesz, amely hagyományosan nehéz terep az odalátogatók  számára,  a fanatikus szurkolótáboruk ugyanis egy emberként áll mögöttük, és utolsó vérükig űzi-hajtja kedvenceit.

A Barcelona kiváló tavaszt tudhat magáénak, számtalan esetben szemkápráztató futballal rukkoltak elő, ám az elmúlt héten vakvágányra tévedtek Xavi mester tanítványai,  és két váratlan hazai vereséget szenvedtek.

A Frankfurt és a Cádiz elleni fiaskóra azonban magyarázat lehet a hosszú menetelés okozta fáradtság, illetve néhány sérülés, gondoljunk csak az ifjú zsenire, Pedrire, akinek kifejezetten hiányzott az irányítókészsége a középpályáról.

Ám ma este adva van a lehetőség, hogy visszataláljanak a helyes útra, és nagyot lépjenek a biztos Bajnokok Ligája indulás felé.

A várható kezdőcsapatok:

Real Sociedad:
Remiro – Zaldua, Zubeldia, Le Normand, Rico – Merino, Zubimendi, Rafinha – Isak, Sorloth, Portu.

Barcelona:
Ter Stegen – Araujo, Pique, E Garcia, Alba – F. de Jong, Busquets, Gavi – Dembele, Aubameyang, Torres.

A Tippmix esélylatolgatás rovatunkban, a döntetlen kimenetelt  (3,25-ös odds) ajánlom figyelmetekbe.

A mérkőzést a Spíler2-n izgulhatjuk végig.

/Fotó és grafika: fcbarcelona.com/
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)