Sportfogadási tippek

Az online szerencsejáték sava-borsa. Egy jó meccs nem az igazi sportfogadás nélkül. Szeretnél képben lenni a várható eredményekkel? Elemezzük közösen az esélyeket. Igazi érdekességek várnak rád!
Szoboszlai - Szerbia-Magyarország

Jöhet a csoportrangadó

Beköszöntött az ősz, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, beindult a nagyüzem az európai labdarúgásban. Bármerre nézünk a futballtérképen, láthatjuk, hogy már javában zajlanak a bajnoki küzdelmek, sőt, az elmúlt hét során az is kiderült, hogy mely csapatok folytathatják a szereplésüket a nemzetközi kupák csoportküzdelmei során.

Ám a következő napokban (egészen pontosan csütörtöktől keddig) a klubcsapatok helyét a válogatottak veszik át, a főszerep szűk egy héten keresztül immár a nemzeti tizenegyeké lesz. Hat nap leforgása alatt kontinensünk mind az ötvenhárom nemzeti tizenegye megméretteti magát (többségük két ízben is), hogy kivívja a részvételi jogot a 2024-es németországi Európa-bajnokságra.

Az együtteseket tíz csoportba osztották, amelyekből az első két helyezett csatlakozhat a már biztos résztvevő házigazdákhoz a huszonnégy csapatos tornára, míg három további gárda a playoffon keresztül szerezheti meg az indulási jogot. Miután nagyjából a selejtezősorozat féltávjához érkezünk, egyre inkább körvonalazódni látszik, hogy mely válogatottak számára maradt reális esély a továbbjutásra. Ha rápillantunk a mérkőzések eddigi alakulására, felfedezhetünk néhány meglepő eredményt (például a skótok hibátlan menetelését, vagy a lengyelek vergődését), de ami a magyar futball szerelmesei számára a legörömtelibb hír, hogy a G jelű csoportot – megelőzve Szerbiát, Montenegrót, Bulgáriát és Litvániát – Marco Rossi legénysége vezeti.

Ám ahogy mondani szokták, nyugtával dicsérjük a napot, mert a neheze még csak ezután következik. És valóban, csütörtökön este 20.45-kor elérkezünk a selejtezősorozat legnehezebb kihívásához, ugyanis legjobbjaink a nemzetközi klasszisok sorát felvonultató szerb válogatottal néznek farkasszemet, méghozzá az egykori Marakanában, újabb nevén Rajko Mitics Stadionban lépnek pályára. Az viszont a mi malmunkra hajthatja a vizet, hogy egy korábbi eltiltás következtében részben zárt kapus lesz a találkozó, csupán a 14 éven aluli gyermekek buzdíthatják a hazaiakat.

Ellenben az nem könnyíti meg a dolgunkat, hogy déli szomszédaink legutóbb váratlanul pontokat vesztettek Bulgária ellen, így minden bizonnyal kettőzött erővel készülnek ellenünk, hiszen egy esetleges győzelemmel ismét a csoport élére ugorhatnának. Szerencsére azonban a magyar nemzeti tizenegy az elmúlt időszakban többször bizonyította, hogy nem száll az inába a bátorsága a legfélelmetesebb ellenfelekkel szemben sem, és akár idegenben is képes diadalmaskodni. Meglehet, ezzel a ténnyel minden bizonnyal a szerbek is tisztában vannak, elég csupán a Nemzetek Ligája 2020. októberében lejátszott összecsapására gondolniuk, amikor Könyves góljával éppen ebből a katlanból hoztuk el mindhárom pontot.

Azóta viszont eltelt három esztendő, és ha lehet ilyet mondani, a szerbek kerete még erősebb lett. Néhány fiatal kulcsjátékosuk szintet lépett, és immár európai topcsapatban pallérozódik hétről hétre, gondoljunk csak a Juventus két támadójára, Filip Koszticsra és Dusan Vlahovicsra. Ezzel szemben a jó hír az, hogy ugyanezt mi is elmondhatjuk magunkról, Szoboszlai Dominik pillanatok alatt a Liverpool meghatározó játékosa lett, Kerkez Milos személyében pedig még egy Premier Ligás játékost is bevethetünk, és akkor a Bundesliga-különítményről, Willi Orbánról, Szalai Attiláról és Sallai Rolandról még nem is beszéltünk.

Éppen ezért lehetünk biztosak benne, hogy noha az oddsok alapján kissé a szerbek felé billen a mérleg nyelve, nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem feltartott kezekkel indulunk a szerb fővárosba.

SZERBIA – MAGYARORSZÁG

Hazai 1.80
Döntetlen:3.65
Vendég 5.00

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)