Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Ronnie O'Sullivan

Kezdődik a Sznúker-Világbajnokság

Ma délelőtt 11 órakor kezdetét veszi a sznúkerszezon utolsó, egyben legfontosabb versenye, a  tizenhét napon keresztül tartó világbajnokság.

A verseny helyszínéül szolgáló sheffieldi Crucible Theatre immár negyvenöt esztendeje ad otthont a sportág legnagyobb ünnepének, amely idén talán minden eddiginél izgalmasabbnak ígérkezik. A legfontosabb kérdés, hogy a  minden idők legjobb játékosának tartott Ronnie O’ Sullivan vajon papíron is a legjobb lesz-e, azaz beéri-e a hétszeres világbajnok skót legendát, Stephen Hendryt.

Egy biztos, nem lesz könnyű dolga, hiszen a feltörekvő, elsősorban kínai fiatalok mellett ott vannak a mezőnyben a rutinos, már szintén világbajnok klasszisok, Neil Robertson, John Higgins, Judd Trump, vagy a címvédő Mark Selby.

A hagyományoknak megfelelően az elődöntőig két asztalon zajlanak a küzdelmek, és az első körben két részletben tíz nyertig tartanak a meccsek.

De nézzük az első napi párosításokat és az esélyeket.

MARK SELBY (angol) – JAMIE  JONES (walesi)

Szintén a hagyományokhoz tartozik, hogy a címvédő mérkőzésével kezdődik a torna, és egyedül ez az összecsapás fejeződik be rögtön a nyitónapon. Az elmúlt évekre visszatekintve ez bizony több esetben is azt jelentette, hogy az első kiemelt kénytelen-kelletlen már a második naptól otthon nézte a tornát, és erre ezúttal is megvan az esély, ugyanis Jamie Jones rendkívül veszélyes ellenfél. Különösen a lelki problémákkal küszködő, csapnivaló idényt produkáló leicesteri klasszis számára.
Szoros meccset várok, az elején a walesi vezetésével, de a nagy küzdő Selby végül a maga javára fordítja a találkozót.
Tippem: Mark Selby

ZHAO XINTONG (kínai) – JAMIE CLARKE (walesi)

A szezon meglepetésembere, a kínai ifjú két rangos versenyt is megnyert az elmúlt hónapokban, ám a többi fellépésén gyorsan elbúcsúzott a küzdelmektől.
Mai ellenfele kissé alulértékelt, a walesi sznúkeres bárkit képes megszorongatni, jobb napjain pedig legyőzni. Ezúttal is könnyen megtörténhet mindez.
Tippem: Jamie Clarke

BARRY HAWKINS (angol) – JACKSON PAGE (walesi)

A generációk csatájában a rutinos angol egy húszesztendős újonccal néz farkasszemet, és ez a sok évnyi tapasztalat ezúttal segíteni fog, az egykor még döntőt játszó Hawkins ha nem is simán, de diadalmaskodni fog.
Tippem: Barry Hawkins

RONNIE O’SULLIVAN (angol) – DAVID GILBERT (angol)

A hatszoros bajnok nem kapott könnyű ellenfelet a selejtezősök közül, Gilbert a játék minden egyes elemében kiváló, csupán a győztes mentalitás hiányzik belőle, de ez ma, illetve a holnapi folytatásban bőven elég lesz ahhoz, hogy egy vezetéssel induló, később megnyertnek tűnő meccset végül elveszítsen.
Tippem: Ronnie O’Sullivan

SHAUN MURPHY (angol) – STEPHEN MAGUIRE (skót)

Este nyolc órától igazi csúcsrangadót láthatunk két fantasztikus képességű játékos  főszereplésével. Elképesztő fordulatokat, körömrágós izgalmakat várok ettől az akár döntőnek is beillő összecsapástól, amely akár döntő frame-es csatába is torkolhat.
Tippem: Stephen Maguire

A mérkőzéseket az Eurosporton tekinthetjük meg.

/Fotó és grafika: Linnea Rheborg-Getty Images/
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)