Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
betfred snooker

Kezdődik a sznúkeresek világbajnoksága

Hétfőn délelőtt 10 óra 30 perctől megkezdődnek a 2022-es sznúker-világbajnokság küzdelmei.

Akik szeretik a biliárdot és  rendszeresen figyelemmel kísérik a professzionális  sznúker küzdelmeit, azok számára mától megnyílik a kánaán, vagyis végre elkezdődik a legynagyobb presztízsű viadal, a sznúker világának legfontosabb eseménye, azaz elrajtol a több mint egy évszázada íródó világbajnokság első néhány párharca.

Immár 45 év telt el azóta, magyarul felnőtt egy, de inkább két teljes generáció, hogy a vilagszövetség nagyurai Sheffieldbe, ebbe a közép-angliai városba vigyék a sznúkeresek  legnagyobb rendezvényét.
A Crucible Színház, amely a mai napig a torna helyszíne, rengeteg felejthetetlen összecsapást láthatott.

Azonban az, aki ezen írás apropóján elrohan, hogy bekapcsolja a televízióját, ne tegye, a profiknak először le kell játszaniuk a selejtezőket, amely gyakran a végjátékhoz hasonlóan kifejezetten izgalmas összecsapásokat tartogat számunkra.

A világranglista alapján a 128 profi státusszal rendelkező versenyző közül a legjobb tizenhat számára nincs mitől tartani, ők a címvédő Mark Selby, a hatszoros győztes Ronnie O’Sullivan és az első számú kihívó, Neil Robertson (utóbbi két világklasszis a képünkön) vezetésével csak az úgynevezett főtáblán csatlakoznak majd a kvalifikáció szerencsés győzteseihez, akik szintén tizenhatan folytathatják a legjobbak között,  hogy magasba emelhessek a sznúker világának legbecsesebb trófeáját. Így alakul majd ki a főtábla harminckettes mezőnye.

Az első napon, hétfő délelőttől több napon keresztül még csak a ranglista legalacsonyabb résztvevői léphetnek asztalhoz, ám így is megannyi pikáns összecsapás kerül terítékre. Ezek közül a legérdekesebb az a négy párharc lesz, amelyben a női mezőny legjobb négy játékosa próbálja még felvenni a kesztyűt a férfimezőny legkiválóbb alakjaival.
Hogy mekkora sikerrel, azt nehéz eldönteni, ugyanis a nők között egyre többen vannak azok, akik reális győzelmi esélyekkel léphetnek asztalhoz. Különösen az ifjú  ázsiai (kínai, thaiföldi) hölgyek okozhatnak meglepetést, tudniillik ők már nem egyszer megszorongatták, olykor le is győzték az erősebb nem képviselőit.

Ellenük szól azonban, hogy ezek a mérkőzések maratoni hosszúságúak is lehetnek, lévén már a selejtező első fordulójában hat nyert frame-et kell elérniük azoknak, akik tovább szeretnének jutni a következő körbe.
Márpedig kétségünk ne legyen afelől, hogy mind a négy női résztvevőnek ez lesz a célja.

Én a mai mérkőzések közül egy tippet ajánlanék szívesen, ez pedig a fiatal kínai tehetség, Zhao Jianbo meccse a rutinos Michael Judge ellen. Meglátásom szerint az ifjú játékos magabiztosan megnyeri a mérkőzést, amelyre a Tippmix 1,41-es oddsot kínál.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)