Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Istanbul 2022

Lesz-e soproni csoda Isztambulban?

Rendhagyó, de annál izgalmasabb sporteseményre kerül sor a hétvégén Törökországban, ahol a kontinens négy legjobb női kosárcsapata mérkőzik meg az Euroliga aranyérméért.

Rendhagyó, ugyanis a hosszú ideje egyeduralkodó orosz csapatok (2016 óta csak ők nyertek) februári kizárásának következtében teljesen kiegyenlítődtek az erőviszonyok, és ezzel megjósolhatatlanná váltak az isztambuli négyes döntő eredményei.

Számunkra azonban az izgalmak nem csupán ebben merülnek ki, hanem abban is, hogy az első elődöntőben ott találjuk a magyar bajnok, vagyis a Sopron Basket nevét is.

A magyar idő szerint péntek délután 16 órakor kezdődő mérkőzésén a spanyol bajnok, Perfumerias Avenida lesz a mieink ellenfele, és nem csupán a kincstári optimizmus mondatja velem, hogy teljesen reális esélyük van arra, hogy bejussanak a vasárnapi fináléba.

A kulcs minden bizonnyal a védekezés lesz, amelyet nem véletlenül emelhetünk ki, tudniillik  az idei Euroliga-szezonban az egész mezőnyt figyelembe véve a soproniak kapták a legkevesebb pontot.

Ennek megfelelően  a vezetőedző, Gáspár Dávid tanítványai optimistán látják az esélyeket, de mindannyian tisztában vannak vele, hogy csak egy tökéletes produkcióval, végig száz százalékos koncentrálással fektethetik két vállra a sok nagy csatát megélt és megnyert salamancai együttest. Ám a mieinket sem kell félteni, ők sem rutintalanok, ugyanis a magyar válogatott kiválóságai, Fegyverneky Zsófia és Határ Bernadett mellett az idegenlégiósok, Briann January, Gabby Williams vagy Nevena Jovanovics is egytől egyig klasszis játékosok.

A másik ágon is két remek erőkből álló „hölgykoszorú” néz majd farkasszemet egymással, amikor a házigazda Fenerbahce a 2015-ös győztes, cseh USK Praha együttesét fogadja.

A Tippmix esélylatolgatás rovatunkban a végső győztes kilétére tippelnék, amely meglátásom szerint a tizenháromezer fanatikus török szurkoló által támogatott Fenerbahce lesz (2,00 az odds).

A négyes döntő magyar érdekeltségű meccseit az M4-en követhetjük figyelemmel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)