Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Ma eldől a kézilabda bajnokság

Fél 8 körül már tudni fogjuk, hogy a Telekom Veszprém 27. vagy a Pick Szeged 5. alkalommal szerezte-e meg a magyar bajnoki címet.

A Veszprém 1 góllal nyert Szeged a múlt hétvégén. Ha valaki csak az eredményt látja, azt is mondhatja, hogy a szokásos nagyon szoros eredmény. De ha valaki a meccset is látta, az azt mondhatja, hogy ezt a mérkőzést nagyon simán nyerhette volna a Szeged, akár 5-6 góllal is. A Veszprém kapusai 20 esetben hárítottak, a Szeged sok-sok ziccert kihagyott, 5 hétméterest elhibáztak…Felépíthettek volna egy komolyabb előnyt a tavalyi döntőhöz hasonlóan. Azaz nagy lehetőséget hagytak kihasználatlanul.

Innentől a Telekom Veszprém nagyon nagy esélyese a döntőnek. Nemcsak amiatt, mert most a Szegednek nyernie kell Veszprémben, hanem azért is mert az idei Veszprém teljesen más csapat, mint a tavalyi. Mindenki lesajnálta őket tavaly nyáron, amikor kiderült, hogy teljesen új csapatot építenek egy új edzővel, aki edzőként még teljesen rutintalan. Többen távoztak, de akik maradtak, éltek a több játékperccel, élvezték a játékot és egy igazi közösséget alkottak, akik nagyon-nagyon tudtak örülni minden egyes győzelemnek (itt most a BL-re gondolunk elsősorban). A Telekom Veszprém idén hazai pályán veretlen, pedig játszott a Barcelona, a Kielce, PSG, Aalborg ellen is.

2 mérkőzésen lett döntetlen az eredmény. Az egyik a Vardar elleni „barátságos” BL mérkőzés. A bakonyi csapat nagy fölénnyel nyert Szkopjéban, hazai pályán is vezettek már 5-6 góllal, onnan engedték vissza a Vardart. A másik mérkőzés a Szeged elleni bajnoki mérkőzés volt, amelyen 26:26 volt a végeredmény.

Ebben az időszakban a Szeged csúcsformában volt, sorra nyerte a mérkőzéseket a bajnokságban és a Bajnokok ligájában és ennek ellenére nem tudott nyerni Veszprémben. Azóta három mérkőzést játszott a 2 csapat. Mindhármat kis különbséggel a Veszprém nyerte, ráadásul kétszer az új szegedi arénában 8.000 néző előtt.

A kupát már megnyerte a Veszprém. Amennyiben a bajnoki címet is visszahódítja, teljesítette a Vezetőség által előre kitűzött összes célt. A Final 4-al kapcsolatban nem volt elvárás a 4-be jutás, ennek ellenére az is simán sikerült.

A Tippmixpro szerint is a Telekom Veszprém az egyértelmű esélyese a mai mérkőzésnek, 1,46-os oddsal lehet rájuk fogadni.

A mérkőzést az M4 sport közvetíti 17:45-től, a meccset megelőző felvezető műsor 17:25-kor kezdődik.

Fotó: MTI/Kovács Anikó
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)