Sportfogadási tippek

Az online szerencsejáték sava-borsa. Egy jó meccs nem az igazi sportfogadás nélkül. Szeretnél képben lenni a várható eredményekkel? Elemezzük közösen az esélyeket. Igazi érdekességek várnak rád!

Nagy visszatérővel jutnának ki az olimpiára férfi kéziseink

Kellemes hullámon siklik a magyar férfi kézilabda 2024 kezdete óta. A válogatott januárban történelmi 5. helyet ért el az Eb-n, a napokban pedig a sikert elérő szövetségi kapitány, Chema Rodríguez a 2028-as olimpiáig meghosszabbította szerződését. A kettő közt a német Kiel bejelentette Imre Bence szerződtetését a Ferencvárostól.

A nemzeti csapatnak most adott a következő kihívás: kivívni a jogot a nyári olimpián való szereplésre. Ehhez az első két hely valamelyikén kell végezni abban a csoportban, amelyben Norvégia, Portugália és Tunézia is ugyanezért fog küzdeni. Teheti viszont mindezt hazai pályán, hiszen a négy napos tornát Tatabányán rendezik.

Az Eb-sikert elérő keret két ponton változott. Visszatért egy utolsó(?) táncra a válogatottba a kapus Mikler Roland, a sérüt Máthé Dominikot pedig Rodriguez Pedro váltotta. Előbbi erősítés, utóbbi viszont mindenképp érvágás. Mivel Pedro alapvetően jobbszélső, a tatabányai Ancsin Gábor és a hamburgi Ilics Zoran marad a két jobbátlövő. Mindkét játékosnak voltak már szép pillanatai a válogatottban, de támadásban egy jó formában lévő Máthé Dominikhoz egyik sem hasonlítható.

A norvégok a legjobb négy közé nagy tornán utoljára a 2020-as Eb-n jutottak, a januári 9. hely pedig egyenesen kudarc volt. Pedig az emberanyagra nem lehet panasz, a norvég keretben ezúttal is posztonként minimum egy, de inkább két top játékos van. Az egyedüli biztos hiányzó a jobbátlövő, Magnus Röd, akinek posztján Harald Reinkind (Kiel) és Kent Robin Tönnesen (PSG), vagyis klasszisok sorakoznak.

Portugália kerete főként a hazai nagy klubokra, a Portóra és a Sportingra épít, kiegészülve néhány francia légióssal, és olyan sztárokkal, mint a szegedi Martins, vagy a barcelonai Frade. Januári, európa-bajnoki 7. helyük több mint vállalható számukra. A tornán egyébként a norvégokkal is találkoztak, a középdöntő nyitómeccsén kisebb meglepetésre 37-32-re nyertek is.

A csoport legszerényebb esélyekkel bíró indulója, Tunézia, amely a tokióin nem, a riói és a londoni olimpián viszont egyaránt ott volt. Korábbi afrikai hegemóniájuk az elmúlt években visszaszorult. Kontinensviadalt utoljára 2018-ban nyertek, a legutóbbi két vb-n pedig az első adandó alkalommal a vigaszágra kerültek.

A mieink az első körben Tunéziával kezdenek, szombaton Norvégia, vasárnap pedig Portugália lesz az ellenfél.

 

(MTI/Bodnár Boglárka)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)