Sportfogadási tippek

Az online szerencsejáték sava-borsa. Egy jó meccs nem az igazi sportfogadás nélkül. Szeretnél képben lenni a várható eredményekkel? Elemezzük közösen az esélyeket. Igazi érdekességek várnak rád!

Nehéz meccsre számíthat a magyar teniszezőt kiejtő Alcaraz

A negyeddöntőkhöz ért az Indian Wells-i kemény pályás ATP tenisztorna. A 9,5 millió összdíjazású megmérettetés a „másodvonal” legnagyobb presztízsű eseménye – az „ötödik Grand Slam”-ként is emlegetik. A legjobb nyolc mezőnyében a kiemelések alapján Alcaraz és Zverev meccse lesz a top. A spanyol a 2., míg a német a 6. a világranglistán jelenleg.

A két teniszező szinte napra pontosan három évvel ezelőtt találkozott először, eddig összesen nyolcszor meccseltek egymás ellen. Ezekből ötöt Zverev nyert, míg Alcaraznak három győzelem jutott. Az elmúlt egy év négy mérkőzésén testvériesen, 2-2 arányban osztoztak.

Alcaraz három Zverev elleni sikeréből kettő a jelenlegitől borításon, salakon született. Mindkétszer hazájában, Spanyolországban, a madridi ATP-tornán nyert a hispán. Harmadik győzelme a legfényesebb, a tavalyi US Openen szettveszteség nélkül jutott tovább a német ellen.

A párharcot tekintve érdekesség, hogy csak három olyan mérkőzés volt, amelyen mindkét játékos nyert játszmát. Ezek közül kettő GS-tornán, 2022-ben a Roland Garroson és az idei év elején, az Ausztrál Openen. Két nyert szettig tartó meccsen csak egyszer történt ilyen, tavaly novemberben, Torinóban. Akkor Alcaraz tiebreakben nyerte az első játszmát, majd Zverev onnan fordított.

Alcaraz egyébként a világranglistán 40. Arnaldi után Auger-Aliassime-ot (31.) és Marozsán Fábiánt (58.) búcsúztatta a torna korábbi szakaszában. Zverev ezalatt O’Connell (66.) és Griekspoor (27.) sima legyőzése után De Minaur (10.) ellen három szettben nyert.

 

(Kiemelt kép: Getty Images)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)