Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Barcelona FC

Tovább szárnyal a Barcelona?

A Bajnokok Ligája negyeddöntői után csütörtök este a két kisebb nemzetközi kupasorozat, az Európa-Liga és a Konferencia Liga legjobb nyolc-nyolc csapata is színre lép.

A párosításokat elnézve szembeötlő, hogy Közép- és Kelet-Európát mindössze a csehek büszkesége, a Slavia Praha képviseli. Az okokat aligha kell hosszasan fejtegetni, lévén  kontinensünk nyugati felében egészen más anyagi lehetőségek állnak a futballklubok rendelkezésére, mint a Lajtán innen. Sajnos a financiális szakadék olyan mértékűvé vált, hogy az ebből a régióból induló együttesek csupán egy-egy fellángolás erejéig vehetik fel a versenyt az angol, német, olasz, francia vagy spanyol alakulatokkal szemben.

Ha végigtekintünk a kisebb kupák párosításain, olyan sztárcsapatok bukkanak fel, mint a Roma, a Marseille, a Leipzig vagy a Lyon, ám közülük is kiemelkedik a világ labdarúgásának egy újra régi fényében csillogó gyémántja, az FC Barcelona.

Pedig néhány hónapja még enyhén szólva is gyászos volt a katalán klub szurkolóinak hangulata, miután az argentin zseni, Lionel Messi a francia fővárosba távozott, és vele együtt a szemet gyönyörködtető játék és a nagyszerű eredmények is tovaszálltak. Nem volt meglepő, hogy a Barca-fanok a vészharangot kezdték kongatni.

Szerencséjükre ez a kétségbeesett zaj felnyitotta a vezetők szemét, akik elővarázsolták a cilinderből a világbajnok klublegendát, Xavit.  Miután a legendás középpályás a szezon közben átvette az irányítást, egycsapásra mindent megváltoztatott, és hirtelen kisütött a nap a Nou Camp felett. Ma pedig már ott tartunk, hogy különösebb rizikó nélkül kijelenthetük, hogy a gránátvörös-kékek az Európa-Liga legnagyobb esélyesei.

Minderről ma este 21 órától a saját szemünkkel is meggyőződhetünk, ugyanis a katalánok frankfurti fellépését az M4 sportcsatorna élőben közvetíti.

A forma és legfőképpen a játéktudás egyértelműen a vendégek felé billenti a mérleg nyelvét, és ez még akkor is igaz, ha az elmúlt napokban a Barca szakvezetése nem győzte hangsúlyozni, hogy a Bundesliga egyetlen képviselőjét sem szabad félvállról venni.

A várható kezdőcsapatok:

Eintracht Frankfurt:
Trapp – Hinteregger, Ndicka, Tuta – Knauff, Sow, Jakic, Kostic – Kamada, Lindstrom – Borre.

Barcelona:
Ter Stegen – Araujo, Pique, Garcia, Alba – Pedri, Busquets, De Jong – Traore, Aubameyang, Torres.

A Tippmix kínálatából ezúttal a vendégek sikerét venném ki, akik a legutóbbi öt idegenbeli találkozójukat is megnyerték (1,71-es odds).

/Fotó és grafika: Lluís Gené, AFP, Getty Images/