Sportfogadási tippek

Az online szerencsejáték sava-borsa. Egy jó meccs nem az igazi sportfogadás nélkül. Szeretnél képben lenni a várható eredményekkel? Elemezzük közösen az esélyeket. Igazi érdekességek várnak rád!

Túlzottan is lesajnálják a bukik a magyarok Eb-selejtezős ellenfelét?

Bár felkészülési mérkőzésre fogadni mindig több kockázattal jár, a mai kínálatból egy ilyen opciót néztünk ki. A bolgárok több éves mélyrepülése ugyanis oda vezetett, hogy a bukmékerek egy afrikai kiscsapat, Tanzánia ellen is szemmel látható oddszon árulják a sikerüket. A meccset az azerbajdzsáni FIFA Series felkészülési tornán rendezik, amelyen az említett csapatok és a házigazda mellett Mongólia vesz még részt.

Feljövőben Tanzánia?

Tanzánia történelmi és politikai okokból az 1970-es évek elejétől vett részt az Afrikai Nemzetek Kupájának selejtezőjében. Sokáig, csak egyetlen, 1980-as kvalifikációjuknak örülhettek, de a közelmúltban a 2019-es és az idei tornára is kvalifikáltak. A FIFA világranglistáján eközben a 119. helyen állnak.

Öt éve három vereséggel estek ki Szenegál (0-2), Kenya (2-3) és Algéria (0-3) csoportellenfeleként. A névleg 2023-as, de idén februárban megrendezett ANK-n már jobban szerepeltek. Csak Marokkótól kaptak ki (0-3), míg Zambia (1-1) és a Kongói Demokratikus Köztársaság (0-0) ellen már összejött a pontszerzés. A továbbjutáshoz azonban ez sem volt elég. Érdekesség, hogy a csoport hat meccséből négy iksz lett.

Eredményekben tehát javul az afrikai ország válogatottja, eljutottak oda, hogy már egy nemzetközi tornán – gondoljunk bármit is az ANK színvonaláról – is kompetitívek tudtak lenni. Az emberanyag azonban még mindig messze van attól, amit az európai labdarúgás kontextusában ütőképesnek lehetne nevezni. Legértékesebb játékosuk, Ally Samatta (PAOK) a Transfermarkt szerint 2 millió eurót ér. A keretből rajta kívül csak a Sahtarban légióskodó Novatus Miroshi becsült értéke haladja meg a 400 ezer eurót, egész pontosan annak duplája.

Új szelek a bolgároknál

Az elmúlt néhány évet a Bolgár Labdarúgó Szövetség sem teszi ki az ablakba. Az Eb-selejtezőn nyújtott botrányos teljesítményt a pályán kívül is hasonló események kísérték. Nem túlzás, hogy az ország labdarúgása mélypontot ért el, a szurkolók is elfordultak tőle. A kvalifikáció során mutatott pocsék játék kapitányváltáshoz is vezetett, november óta Ilian Iliev irányít.

A szakember ősszel – például a mieink ellen – még számos otthon futballozó bolgárnak adott lehetőséget, ám erre a felkészülési tornára több légióst hívott be. Ők zömmel az európai másod-, illetve harmadvonal bajnokságaiból jönnek. A komolyabb nevek ott vannak, így például Kiril Despodov (PAOK) és Ilia Gruev is bevethető.

A bolgár labdarúgás nincs abban a helyzetben, hogy félvállról vehessen egy felkészülési meccset. Minden sikerre szükségük van, hogy a szurkolók bizalmát és szeretetét visszaszerezzék. A keret új tagjait pedig motiválhatja a kapott lehetőség, hiszen egyikük sem igen játszik olyan szinten klubjában, hogy ne dobja az ázsióján egy-egy (jó) válogatottbeli szereplés.

Tippünk

Tanzánia ritkán mérkőzhet európai ellenféllel, így a meccsnek számukra is lehet presztízsértéke. Bár labdarúgásuk az elért eredmények alapján fejlődik, játékerejük továbbra sem mérhető az európai színvonalhoz. Jóllehet, az utóbbi időben a bolgároké sem volt az, ugyanakkor jelen szorzó mellett mi elgondolkodtatónak látjuk a sikerüket.

A nyereményszorzók pillanatnyi állása ekkor: 2024. 03. 22., 0:30

(Kiemelt kép: Team Bulgaria/Facebook)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)