Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Újra reménykedhet a Barcelona?

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a spanyol labdarúgó-bajnokság 29. fordulóját, amelynek vasárnap esti záró felvonása maga az El Clásico, vagyis a Real Madrid-Barcelona szuperrangadó volt.

Hetek óta azt halljuk, hogy a spanyol pontvadászat eldőlni látszik, a Real Madrid újabb bajnoki címét nem veszélyezteti egyik ellenlábasa sem. Való igaz, a címvédő Atletico Madrid az egész szezon folyamán sokat bukdácsolt, a Sevilla kevés gólt szerzett, ezért rengeteg a döntetlenje.

De vajon mi történt a rekordbajnok legfőbb riválisával, a Lionel Messi távozása után szárnyaszegetté váló Barcelonával? Nos, a gránátvörös-kékek az argentin klasszis nélkül saját maguk árnyékai voltak csupán, és „köszönhetően” az idény kezdetén elszenvedett pofonoknak, hosszú hónapokon át utcahossznyi távolságból voltak kénytelenek figyelni a királyi gárda menetelesét.

Október végén aztán a katalán csapat klubvezetése megelégelte a holland vezetőedző, Ronald Koeman nem túl áldásos tevékenységét, és leültette a kispadra a klub egyik legnagyobb legendáját, a 41 esztendős Xavit, aki már a zöld gyepen is igazi vezéregyéniség volt. Noha sok szakértő féltette az edzőként még rutintalan világ- és Európa-bajnok középpályást, ő rácáfolt a kétkedőkre, és pillanatok alatt a saját képére formálta az együttest.

Ennek a hatására a győzelmek sem maradtak el, ám még március elején is úgy festett, hogy a listavezetővel szembeni hatalmas lemaradást lehetetlen lesz ledolgozni. Akár úgy is fogalmazhatunk, hogy még a Barca legvérmesebb szurkolói sem hitték benne, hogy kedvenc csapatuknak bármiféle beleszólása lehetne a bajnoki cím sorsába.

Egészen március 20-áig, a Madridban rendezett El Clásico második félidejének elejéig, amikor olyasmi történt, amire valószínűleg senki sem számított. Az eredményjelzőn ugyanis ez állt:

Real Madrid – Barcelona 0-4

Ekkor hirtelen minden futballrajongó előkereste a spanyol bajnokság aktuális tabelláját, és megnézte, hogy mennyivel férkőzik közelebb a katalán csapat a királyiakhoz. Nos, a távolság így sem csekély, nem kevesebb, mint tizenkét pont, ám Xaviéknak van egy könnyen nyerhető, elmaradt hazai meccsük a Rayo Vallecano ellen. Ha megszerzik a három pontot, kilenc egységnyire csökken a hátrányuk. Apró szépséghiba, hogy mindössze kilenc forduló van hátra, azaz ennyi idő alatt kellene eltüntetniük ezt a jelentős különbséget.

Igen ám, de a Real Madrid sorsolása mindennek mondható, de könnyen, fél gőzzel elvégezhető házi feladatnak bizony semmiképpen sem. Elég, ha csak a két legveszélyesebb ellenfél a Sevilla és az Atletico elleni idegenbeli összecsapásokra gondolunk, de már a következő fordulóban sorra kerülő vigói kiruccanás sem ígérkezik sétagaloppnak.

Egy biztos, a szezon hátralévő része igazi csemege lesz a futball   szerelmeseinek, hiszen mindössze néhány hét alatt vált  parázs ütközetté a La Liga lefutottnak hitt pontvadászata.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)