Sportfogadási tippek

Az online szerencsejáték sava-borsa. Egy jó meccs nem az igazi sportfogadás nélkül. Szeretnél képben lenni a várható eredményekkel? Elemezzük közösen az esélyeket. Igazi érdekességek várnak rád!
LoL Final

Vajon ki emeli magasba az idézők kupáját?

A hét elején már beszámoltunk róla, hogy két dél-koreai csapat jutott be a League of Legends (LoL) világbajnoki döntőjébe, így biztossá vált, hogy 2017 óta újra házidöntőt rendeznek az e-sportok egyik legnagyobb rendezvényén.

ÚT A DÖNTŐIG

T1

A tavaszi szezont remek formában kezdte a T1 gárdája, ugyanis veretlenül nyerte meg a regionális bajnokságot. Azonban hiába voltak nagy favoritok az MSI versenyen (Mid-Season Invitational) nem sikerült elérni a céljukat, mivel a fináléban 3-2-re alul maradtak a kínai RNG együttesével szemben.

T1

A nyári folytatásban aztán visszaesett a teljesítményük, ennek ellenére így is bejutottak az LCK (dél-koreai bajnokság) döntőjébe, ahol viszont súlyos vereséget szenvedtek, miután a Gen.G 3-0-ra lemosta őket a térképről.

Ennek az eredménynek köszönhetően a rekordgyőztes csapat második kiemeltként várhatta a világbajnokság csoportkörét, amelyből 5-1-es összesítéssel, első helyen jutott tovább. Az egyenes kieséses szakaszt is könnyedén vették, ahol visszavágtak az RNG-nek (3-0), majd az elődöntőben a JDG csapatát múlták felül (3-1).

DRX

A tavasszal ötödik, nyáron pedig hatodik helyen végző gárda a vébén való részvételt csupán a regionális rájátszásból tudta megszerezni. Érthető, hogy a dél-koreai bajnokságban mutatott teljesítményük alapján nem vártak túl sokat ettől a gyengének titulált csapattól.

DRX

Azonban általános meglepetésre a vébé play-in-részéből kezdve egészen a fináléig verekedték magukat, amely mindezidáig egyedülálló fegyvertény a LoL története során. A menetelés során olyan csapatokat vertek meg, mint a címvédő EDG (3-2), vagy a torna esélyesének számító Gen.G (3-1).

A döntő párosítása tehát:

T1 – DRX

Mindkét csapatnál akadnak olyan játékosok, akik már nem először szerepelnek a döntőben, ugyanis nem csupán a már sokszor emlegetett, többszörös finalista, Lee „Faker” Sang-hyeok, hanem az ellenfélnél az a Cho „BeryL” Geon-Hee is bejutott, akinek ez lesz sorozatban a harmadik lehetősége arra, hogy elnyerje a hőn áhított Idézők kupáját.

Végezetül nézzünk egy kis statisztikát!

A két alakulat egymás elleni mérlege eléggé egyoldalú a T1 javára, ugyanis a DRX immár nyolc összecsapás óta nyeretlen a döntőbeli riválisa ellen. Már csak az a kérdés, hogy vajon meg tudja-e szakítani ezt a negatív sorozatot BeryL és csapata, vagy a Faker által vezetett T1 szerzi-e meg története során negyedik győzelmét?

A mérkőzést magyar idő szerint vasárnap éjjel 1-kor a San Franciscói Chase Centerben rendezik.

Minden bizonnyal rendkívül szoros összecsapás elé nézünk, ezért Tippmix esélylatolgatás rovatunkban a pályák száma 3,5 fölé fogadást ajánlanám (1,41-es odds).