Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Valóban nem nyer idén trófeát Cristiano Ronaldo?

A Bajnokok Ligája múlt keddi játéknapján eldőlt, hogy a Manchester United már a legjobb tizenhat között búcsúzni kényszerül a legrangosabb európai kupasorozattól, miután hazai pályán 1-0-ás vereséget szenvedett a hamvaiból újjáéledő  Atlético Madrid gárdájától.

A másnapi hírportálok a mérkőzés tudósítása mellett elsősorban azt emelték ki, hogy ezzel a kieséssel minden emberi számítás szerint eldőlt, hogy megszakad az angol csapat világsztárjának, Cristiano Ronaldónak az az elképesztő sorozata, miszerint tizenkét egymást követő sikeres szezon után idén, azaz 2021-2022-ben egyetlen trófeát sem fog nyerni az aktuális csapatával.

Való igaz, ebben az idényben a Vörös Ördögök nem a legszebb arcukat mutatják, ugyanis a már említett BL-búcsú mellett az FA-kupában a Middlesbrough, míg a Ligakupában a West Ham United bizonyult jobbnak náluk. Maradt tehát a Premier Liga, ám ott nem kevesebb mint húszpontos hátrányban vannak a listavezető, és egyben városi rivális, Manchester Cityvel szemben.

A felvetés tehát jogosnak tűnik, valóban úgy fest, hogy Cristiano Ronaldo hosszú évek után először trófea nélkül marad.

De várjunk csak egy pillanatot! Valamiről mintha elfeledkeztek volna a szakírók…

A portugál csodacsatár ugyanis a 2021-2022-es szezonban nem csupán a Manchester United, hanem a Juventus csapatában is pályára lépett.

Méghozzá a Serie A első fordulójában, az Udinese elleni idegenbeli találkozón. Ez pedig azt jelenti, hogy egyetlen apró, utolsó utáni esélye mégiscsak lesz Ronaldónak, hogy folytassa a sorozatát, és ebben az idényben is nyerjen egy trófeát. Jelesül a scudettót, vagyis az olasz bajnoki aranyérmet.

És ez még akkor is igaz, ha az éllovas Milan nyolc fordulóval a vége előtt hétpontos előnyben van Allegri tanítványaival szemben, ám ez – ismerve a Serie A kiegyenlített erőviszonyait és a Juventus remek formáját – még jócskán ledolgozhatónak tűnik.

Tehát, kedves Cristiano Ronaldo-fanok, lehet drukkolni a „zebráknak”, és ez az elképesztő sorozat – megcáfolva minden híresztelést – mégiscsak életben maradhat.

Fotó: MTI EPA – Peter Powell

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)