Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Luka Doncic

Zsenik, ha találkoznak

Az NBA, vagyis az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság rájátszása elérkezett a legizgalmasabb párharcaihoz, vagyis a főcsoport döntőihez.

Nyugaton és keleten is kiegyensúlyozott találkozókra van kilátás, különösen úgy, hogy a liga legjobb csapata, a Phoenix Suns egy elképesztő leolvadás után vasárnap elbúcsúzott a további küzdelmektől.

De vajon mi történt a forró sivatagban?  Hogyan létezik az, hogy az alapszakasz legjobb mutatójával rendelkező együttese ennyire összeomlott egy sorsdöntő, hetedik mérkőzésre?

A válasz nem olyan bonyolult, mint elsőre tűnik…

Csupán egyetlen név a megoldás: Luka Doncic

Persze, ez a szlovén fiatalember, aki még mindig csak huszonhárom esztendős, nem a semmiből került elő, alig kinőve az általános iskolából (!!) máris lecsapott rá kontinensünk egyik legjobb klubja, a Real Madrid, hogy alig három év európai tündöklés után megpróbálja meghódítani a világ legerősebb bajnokságát. Mindenesetre elképesztően jó úton halad…

És Luca, illetve a csapata, a Dallas Mavericks nemhiába utazott el a távoli Arizonába, hogy a megkísérelje a lehetetlent. Egy hetedik, sorsdöntő meccsen legyőzni a liga alapszakaszának legjobb együttesét, a Chris Paul és Devin Booker vezette Phoenix Sunst.

Nos, ez olyannyira jól sikerült, hogy az első félidőre lerendezeték a párharcot, miközben a teljes hazai csapat kereken ugyanannyi, egészen pontosan huszonhét pontot dobott, mint főhősünk egyes egyedül.

Nem elírás. Huszonhetet ..

Ám a szép győzelem utáni gyönyörködésre semmi idejük nem marad, magyar idő szerint szerdáról csütörtökre virradó  éjszaka három órától már San Franciscóban lesz jelenésük, hogy a Splash Brothers, azaz a Stephen Curry – Klay Thompson fémjelezte Golden State Warriors ellen próbálják meg elhozni a pályaelőnyt.

Mi sem könnyebb feladat, viccelhetne az ember, ha nem látta volna a texasiak legutóbbi produkcióját.
Ám aki látta, sohasem felejti el.

Ennek ellenére a Tippmix esélylatolgatás rovatunkban a frissebb hazai gárda győzelmét vizionálom, amelynek 1,45 az oddsa.

A mérkőzést a Sport1 csatornán tekinthetjük meg.

Fotó és grafika: mavs.com
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)