Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Vajda Oszkár

2 új arany a kadet EB-n!

Két nap alatt 3 arany és 2 bronz a vívó kadet EB-n!

Tegnapi napon negyed órán belül kétszer is szólt a magyar himnusz Tallinban! Első aranyérmesünk Rubin Mattia volt, aki férfi tőrben aratott nagyszerű sikert, majd nemsokkal később Vajda Oszkár küzdötte fel magát a dobogó legfelső fokára férfi kardban.

Már Rubin asszója is kellő izgalmakat tartogatott, de amit Oszkár művelt a döntőben, arra valóban nehéz szavakat találni. Nagyszerű vívást láthattunk. A TFSE fiatal kardozója 6:11-es hátrányból 9 tiszta találattal fordította meg döntő asszóját, végül 15:11-re győzött román ellenfele ellen.

Rubin Mattia így nyilatkozott a győzelmét követően:

“Titkon reménykedtem abban, hogy érmet fogok nyerni, de azért ebben az aranyéremben nem gondolkoztam… Reggel kicsit izgultam, de miután sikerült veretlenül zárnom a csoportkört, valamelyest felszabadultam. Amikor a francia ellenfelemet legyőztem, akkor éreztem azt: itt lehet esélyem, nagyon boldog vagyok, hogy végül ez sült ki belőle. Úgy érzem, amióta edzőt váltottam, felszabadultabb lettem a páston, ugyanakkor bátrabban merem az akcióimat is végrehajtani. Még bőven akad dolgom itt, Tallinnban, jöhet a csapat, és a juniorok között is indulok, remélem, lesz még okom az örömre.”

Rubin Mattia
Runbin Mattia nagyszerű győzelme a kadet eb-n.

Vajda Oszkár nyilatkozata a döntőt követően:

“Nagyon szerettem volna jó eredményt elérni, és most rendkívül boldog vagyok! Tavaly csapatban lettem kadet Európa-bajnok, most egyéniben, és ez egyszerűen hihetetlen, még akkor is, ha bíztam a sikeres szereplésben. Valahogy mindig úgy alakul, hogy a nyolcaddöntő jelenti nekem a legnagyobb akadályt. Most ott sikerült 15:14-re nyernem, és akkor felszakadt a gát… Ráadásul mostanában Zsadány ellen sem nyertem gyakran, most ez is sikerült. Amikor Cidu a döntőben 11:6-ra vezetett, akkor az futott át bennem, hogy ez volt az álmom, nem kaphatok ki. Aztán így alakult…!”

Vajda Oszkár
Vajda Oszkár aranyérme a tallini kadet eb-n.

Gratulálunk a vívóknak és mestereiknek egyaránt!

Jöhetnek a csapat versenyek! HAJRÁ MAGYAROK!

Forrás: hunfencing.hu; Fotó: Eva Pavia/BizziTeam